Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Pasen in pyjama - zo kun jij lekker ontspannen!

  • 4 min leestijd

Pasen. De één viert het met een uitgebreide paasbrunch. De ander gebruikt het vooral als smoes om extra veel chocolade(eitjes) te snacken. Hoe dan ook, de Paasdagen zijn in deze hectische periode dé gelegenheid om even te ontspannen. Want is het stiekem niet best relaxt om met Pasen in je pyjama binnen lekker rustig aan te doen in plaats van verplicht opgeprikt aan de amandelstaaf te zitten? Dit zijn 7 ideeën waarmee jij deze Paasdagen lekker kunt uitrusten. Gewoon in je vertrouwde pyjama.

1. Zet een leuke film op

Kerstfilms kennen we natuurlijk allemaal. Maar ook Pasen is een goede gelegenheid om in je pyjama van een leuke film te genieten. Een paasfilm wordt wat lastig (of je moet Calimero het kuikentje net leuk vinden!), maar dankzij Netflix heb je aan films vast geen gebrek. Zwijmel weg bij een zomerse romcom (heb je A star is born al gezien?) of ga juist uitgebreid zitten voor de spannende horror- of crimefilm die al heel lang op je lijstje staat. Popcorn en paaseitjes erbij en jij bent klaar voor een dag Netflix & chill.

TIP: Pathé thuis trakteert elke dag t/m 28 april 2020 op een GRATIS film! Lees hier hoe dat werkt.

2. Hang in je pyjama de keukenprins(es) uit

Paaseitjes bakken is vast een uitdagende klus, maar er zijn genoeg andere lekkere dingen die jij met Pasen op tafel kunt toveren. De hele dag bakken en kokkerellen is zo’n straf nog niet. Zeker niet als je je creaties zelf kunt opsnoepen.

Maak bijvoorbeeld een mierzoete taart met paaseitjes als topping, bakzelf wentelteefjes of paaskoekjes of maak een simpele maar altijd lekkere appeltaart. En wil je iets uniekers? Dan vind je op de site Laura’s Bakery een paar recepten voor creaties die haast te mooi zijn om op te eten.

👉 Check ook dit recept op het blog: Pastéis de nata, eenvoudige én super lekkere Portugese mini taartjes

TIP: Meer een liefhebber van hartig? Ook dat kan! Wat dacht je van hartige taartjes (zie bijvoorbeeld dit kookboek!)? Of misschien een lentestamppotje of lekkere taco’s?

3. Een ouderwetse spelletjesmiddag

Rummikub, Monopoly en Scrabble ouderwets? Welnee! Zeg nu zelf, een bordspel is toch veel leuker dan op je kleine telefoonscherm spelletjes spelen. Je hebt vast nog wel een spel liggen dat het niet verdient om achterin de kast te verstoffen. Haal de doos tevoorschijn en sla weer eens aan het spelen.

Ben je alleen met Pasen? Dan is Yahtzee misschien een goede optie. Dat kun je ook prima tegen jezelf spelen én is hartstikke leuk om te doen.

Houd je van Scrabble én chocolade? Probeer dan eens dit Scrabble Chocolade spel!

4. Knutselen maar!

Ik ben vast niet de enige die knutselen de perfecte ontspannende bezigheid vindt. Ja, ook met Pasen. Er zijn mogelijkheden genoeg om je al DIY’end te vermaken. Begin bijvoorbeeld een bullet journal of sla aan het aquarellen. Kijk desnoods een paar YouTube-video’s voor wat uitleg en je bent klaar om te gaan! Ook zelf kaarten maken, oude meubels opknappen of servies beschilderen zijn wat mij betreft een heerlijke bezigheid. Kan gewoon in je pyjama. Of nou ja, bij het schilderen zou ik wel even een schort omdoen. Of je moet je pyjama ook van een likje verf willen voorzien natuurlijk.

Leuke DIY blogposts van Jinske aka IMAKIN:
Happy DIY: maak je eigen vaasjeshouder
Hoe creatief bezig zijn je hoofd tot rust brengt

5. Puzzel erop los

Ook puzzelen is echt niet alleen iets wat mensen in een ver verleden deden. Wedden dat je het leuker vindt dan je denkt! Je hebt vast nog wel ergens een grote legpuzzel liggen. Maak daar je project voor deze Paasdagen van en stort je vol enthousiasme op de vele puzzelstukjes. Ook leuk om samen te doen trouwens. Meteen een goede relatie- of vriendschapstest, zo’n puzzel.

TIP: Ga voor een lekkere ouderwetse puzzel zoals deze hierboven van Rien Poortvliet met kabouters en vogeltjes. Niet zo'n lelijke Jan van H. 

6. Geef je interieur een voorjaarsbeurt

Pasen is natuurlijk hét voorjaarsfeest. Oftewel, hét moment om de voorjaarssfeer in huis te halen. Dat kan trouwens ook prima zonder naar de meubelboulevard te gaan of je zuurverdiende spaargeld uit te geven aan nieuwe accessoires. Je hebt vast genoeg spullen staan waarmee je je interieur een opfrisser kunt opfleuren.

Haal de gezellige voorjaarsspullen uit de berging, pak er een flinke bezem en een paar poetsdoekjes bij en sla aan het opruimen, schoonmaken en veranderen. Verwissel items van plek, vervang je kussenhoesjes voor iets vrolijkers en haal ook meteen de stoffer door je huis. Oké het is misschien niet de meest ontspannende bezigheid. Maar het levert wel een mooi resultaat op. En je kunt het prima in je pyjama doen!

Lees ook: Je huis lente proof maken in 5 stappen van Rinske aka Gekkiggeit.

7. Verstop je de hele dag in een fijn boek

Ik ben vast niet de enige bij wie de boekenkast vol staat met boeken die ik “echt nog eens” moet lezen. Wat is daar een beter moment voor dan nu, met Pasen? Houd lekker je pyjama aan, pak het bovenste boek van de stapel erbij en laat je meeslepen door je boek. Precies zo lang als jij wilt.

Ben je niet zo’n boekenwurm? Dan is een stapel tijdschriften natuurlijk ook een goed idee. Of wat dacht je van een luisterboek of e-book? Genoeg lees- (of luister)voer om je de hele dag mee te vermaken.

En als je écht geen zin hebt in lezen, dan kun je altijd je nagels nog doen💁‍♀️

Maak er een ontspannen Pasen van!

Je hoeft dus echt de deur niet uit om er wat moois van te maken met Pasen. Sterker nog, je hoeft zelfs je pyjama niet uit te trekken voor een leuk paasfeestje. Puzzel, lees en kook er lekker op los. Vier Pasen zoals jij dat fijn vindt. In je nette kloffie of gewoon in je pyjama. En vergeet vooral niet er zo nu en dan een paaseitje bij te pakken!

Hoe vier jij deze Paasdagen? Laat het ons weten in de reacties! 💛
 

Vaker Vrolijk
Auteur - Romy Veul van Vaker Vrolijk
Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's.

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken