Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Je huis lente proof maken in 5 stappen

Je huis lente proof maken in 5 stappen

Hoewel je het aan de temperatuur nog niet altijd zou zeggen, is het voorjaar al wel in zicht. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg dan altijd onwijze zin om flink de bezem en een emmer sop door m’n interieur te halen! Zeker omdat het vaak nog te koud is om buiten te zitten, maar ik toch al wel behoefte heb aan dat buitengevoel. Om jou ook vast op weg te helpen, deel ik mijn 5 beste tips om je huis lente proof te maken.

Tip 1 - Een goed begin is het halve werk

Als je je interieur eens goed aan wilt pakken, is het heel fijn als je in een opgeruimde ruimte aan de slag kunt gaan. Ik weet het, het is niet de leukste klus, maar kijk toch eens kritisch naar de spullen die je in huis hebt en beslis wat je wilt bewaren en wat er naar de kringloop kan. Twijfel je over bepaalde spullen, zet die dan in een doos een tijdje weg. Heb je er na een half jaar niet naar omgekeken, dan kunnen ze alsnog weg.

Bonustip: 27 april is het Koningsdag, dan kun je weer een hoop meuk kwijt!

Ja joh, weg ermee!

Tip 2 - Maak een statement wall

Veel mensen vinden het eng om met kleuren te werken, omdat ze bang zijn dat het te hysterisch wordt. Maar kleur geeft een interieur vaak juist meer karakter. Als je er tegenop ziet om kleur te gebruiken, kies dan 1 muur uit die je in een mooie kleur verft of waar je een tof behang op plakt. Dit noem je een statement wall. De rest van de muren hou je dan naturel, waardoor je toch een rustig geheel krijgt. Ben je de kleur zat, dan kun je deze muur opnieuw een likje verf geven. Op die manier hoef je niet alle muren te verven en heb je toch weer een hele nieuwe frisse look.

Mooi paars is niet lelijk en als je het zat bent, dan doe je volgende maand geel 🤩

Tip 3 - Gebruik kleur in je accessoires

In het voorjaar is het vaak nog niet warm genoeg om buiten te zitten. Om toch al dat zomerse gevoel te krijgen, kun je gebruik maken van kleurrijke woonaccessoires. Wissel bijvoorbeeld de kussentjes op je bank eens om voor kleurige exemplaren en je creëert gelijk al een hele andere sfeer. Ook door het gebruik van vazen, fotolijsten of illustraties kun je met kleine veranderingen toch iets geheel nieuws neerzetten. Als je voor kleuren kiest uit het kleurpalet van je statement wall, dan brengt dit het interieur ook weer bij elkaar.

Kleur in je interieur én altijd iets vrolijks om je heen met deze Yay-vlaggetjes!

Tip 4 - Ga zelf aan de slag!

Meegaan met de laatste woontrends kan behoorlijk in de papieren lopen. En dit is niet altijd handig als het einde van de maand nog lang niet in zicht is. Gelukkig kun je ook een heleboel dingen heel gemakkelijk zelf maken! Op Pinterest vind je superleuke DIY’s die ook nog eens heel goed uit te voeren zijn. Zo heb je en nieuwe woonaccessoires en vertier in één.

Bonustip: zelfgemaakte woonaccessoires doen het ook heel goed als cadeautje.


Happy DIY tutorial: maak je eigen vaasjeshouder. Hoe, dat lees je hier.

Tip 5 - Haal buiten naar binnen

Het fijne van de lente is dat alles weer in bloei staat, wat zorgt voor een instant geluksgevoel. Een mooie tip hiervoor is: veel bloemen en kamerplanten in huis halen. Zo haal je dat buitengevoel naar binnen! Met jouw eigen urban jungle overleef je regenachtige dagen met gemak! Vergeet je niet om ze af en toe water te geven? 😉


En nu allemaal in leven houden (langer dan een week)!

Happy lente proof aanraders

Zin gekregen om je huis lekker schoon en opgeruimd klaar te maken voor een frisse, nieuwe lente? Check deze handige aanraders die je daarbij vast goed gebruiken kunt!

1 - Humdakin voor modern en milieuvriendelijk schoonmaken

Humdakin is een Deens merk gevestigd in Aarhus. De missie van Humdakin is om mooi design en schoonmaken te combineren.

Zij bieden kwaliteit, mooie verpakking, een aangename geur en milieuvriendelijke producten. Humdakin wil een deel van jouw huis zijn, bijdragen aan een betere hygiëne en het schoonmaken weer leuk maken in het moderne huishouden.

Verkrijgbaar bij Maison Koos - v.a. €8,-

2 - Foekje Fleur Biologische schoonmaakzeep

Deze biologische schoonmaakzeep van Foekje Fleur vonden we ook bij Maison Koos. De zachte huishoudzeep is gemaakt van extra virgin olijfolie, kokosolie en is te gebruiken als allesreiniger voor de afwas en voor handwasjes. Bevat tea tree en citronella etherische olie voor extra hygiëne en frisse geur. Door deze fijne biologische zeep te gebruiken, vervang je ook nog eens een groot aantal plastic flessen in je huis. Win-win!

Verkrijgbaar bij Maison KOOS - €4,50

3 - I have no idea tegel

Ligt schoonmaken je stiekem niet zo, probéér het dan in elk geval. Lukt het dan echt niet, koop dan gewoon deze fijne tegel en wees gewoon blij met wat je wel hebt gedaan.
Roze tegel met de tekst : I have no idea what i'm doing... Deze tegel vat het hele leven wel zo'n beetje samen ;-) Een super tegel om cadeau te doen trouwens!

Verkrijgbaar bij Gekkiggeit - €14,50

Vertel eens, hoe maak jij jouw huis lente proof? Laat het hieronder weten in de reacties!

Over de auteur

Rinske Claus van Gekkiggeit
Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden