Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Miniatuurwinkels voor muizen in echte drukke winkelstraten

Miniatuurwinkels voor muizen in echte drukke winkelstraten

In Zweden en Frankrijk moet je niet vreemd opkijken als je struinend door een stad nietsvermoedend een parallel universum voor muizen ontdekt. Denk aan miniatuur restaurants, platenwinkels en apothekers. Voor muizen inderdaad. Geloof je me niet? Lees gauw verder.

Het schattige universum is een project van een collectief met de toepasselijke naam AnonyMouse, dat in het voorjaar van 2016 begon met het maken van deze charmante scènes.

Symbolische relatie met voetgangers

Het AnonyMouse-team geeft de muizen een symbiotische relatie met de voetgangers op straat door spullen die mensen weggooien te hergebruiken. Zo verandert een champagne-topper in een krukje en een luciferdoosje in een bijpassende tafel.

Het groeide uit tot iets veel groters

Er zijn momenteel vijfentwintig installaties in Europa, grotendeels geïnspireerd door de verhalen van Astrid Lindgren en Beatrix Potter en de films van Don Bluth en Disney. "We dachten dat het een beetje plezier zou brengen aan passerende voetgangers, maar het groeide uit tot iets veel groters. Dat zorgt ervoor dat we nu waarschijnlijk meer tijd aan elk project besteden dan we aanvankelijk voor ogen hadden. Maar dat is gewoon een deel van het plezier." aldus het team.

Scherp oog voor detail

Het team vervaardigt elke scène met ongelooflijk scherp oog voor detail. Van het opnieuw creëren van iconische platenhoezen tot het ophangen van mini-posters met reclame voor muis- en ratten events.

Zoals de naam doet vermoeden, is de identiteit van de groep onbekend. "We vinden het een fijn idee dat een deel van de charme van onze installaties is dat ze door iedereen kunnen worden gedaan. En aangezien we er geen specifieke agenda voor hebben, is onze identiteit onbelangrijk." AnonyMouse onthult geen plannen voor aanstaande installaties, maar je kunt alle avonturen op de voet volgen op het Anonymouse Instagram account.

fotocredits: Anonymouse MMX
bron: Thisiscolossal.com

Krijg jij ook zo'n zin in een hunt om deze leuke winkeltjes te spotten?

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛


Houd je er ook van om anderen inspireren?
 Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden