Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Zo mislukt jouw DIY-project nooit

Zo mislukt jouw DIY-project nooit

Ben jij ook zo gek op mooie DIY materialen? Maar vind je het tegelijkertijd ook moeilijk om te beginnen? Misschien ben je bang dat je project mislukt of dat je die mooiste materialen verpest. Nergens voor nodig! In onderstaande video laat ik je zien waarom jouw DIY-project nooit mislukt.

Iedereen is creatief

Veel mensen denken dat creativiteit een talent is waarmee je wordt geboren of niet. Ik geloof juist dat je creativiteit kunt ontwikkelen, want creativiteit gaat helemaal niet over hoe goed je kunt tekenen of hoe netjes je kunt stempelen. Je kunt het ontwikkelen door te oefenen. Door te oefenen krijg je steeds meer oog voor combinaties en ervaring in wat wel en niet werkt.

Begin gewoon lekker eenvoudig...

Stop met vergelijken

Denk je vaak: “Ik kan het toch niet zo mooi als het voorbeeld.”? Bedenk je dan dat creativiteit geen wedstrijd is. Iedereen is op een ander punt in zijn/haar proces. Je weet niet hoe lang die ander al heeft geoefend met de techniek of hoe vaak het werkstuk al mislukt is voordat het resultaat gedeeld werd. Dus laat je inspireren door het resultaat van anderen, maar zeker niet intimideren.


“Comparison is the thief of joy,” zei President Theodore Roosevelt ooit.

Kijk niet alleen naar het resultaat

Natuurlijk wil je iets moois maken, maar vergeet ook niet te genieten van het creatief bezig zijn. In een ander blog voor Happlify vertelde ik al hoe creatief bezig kan zijn je hoofd tot rust kan brengen. Of je nu voor jezelf iets maakt of een cadeautje voor een ander, het gaat vooral om het plezier hebben in het zelf iets maken.

Creatief bezig zijn ontspant.

Je mag best zien dat het zelfgemaakt is

Soms kan het gebeuren dat je een foutje maakt; dat je bijvoorbeeld uitschiet. Dan is je project heus niet meteen mislukt. Bekijk hoe je het foutje kunt verdoezelen of juist accentueren. Een imperfectie in je project geeft het juist karakter, het maakt het uniek. Tegen mijn cursisten zeg ik altijd: “Je mag best zien dat je het zelf gemaakt hebt, want anders had je het net zo goed in de winkel kunnen kopen.”

Handmade is cool.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog meer plezier in het creatief bezig zijn en ben je voortaan altijd trots op je DIY-project. 

👉 Meer DIY inspiratie vind je hier bij Happlify

  Over de auteur

  Jinske Verpalen van imakin DIY design
  Do It Yourself maar dan moderner, stoerder en eigenwijzer! Jinske vertaalt de laatste lifestyle trends in haalbare DIY projecten. Haar missie is om je te inspireren (vaker) creatief aan de slag te gaan en te laten zien dat DIY niet moeilijk is, maar vooral heel leuk. Bij www.imakin.nl vind je de leukste alles-in-één DIY pakketten waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kunt. Doe het lekker zelf, daar word je happy van!

  Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

  Happy thoughts

  Vorige Samen met je kinderen blijven sporten in vakantietijd

  Laat hier wat vrolijks achter

  Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

  * Verplichte velden