Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Hoe creatief bezig zijn je hoofd tot rust brengt

Hoe creatief bezig zijn je hoofd tot rust brengt

Heb je ook weleens het gevoel dat je hoofd bijna ontploft van alle taken op je to do lijstje, sociale verplichtingen en andere piekerdingetjes? Misschien heb je weleens geprobeerd te mediteren om je hoofd stil te krijgen. Persoonlijk heb ik te weinig geduld voor meditatie. Juist als het druk is in mijn hoofd, heb ik niet genoeg rust in mijn lijf om ‘niets’ te doen. Op die momenten helpt creatief bezig zijn om mijn hoofd leeg te maken.

Je zou creatief bezig zijn kunnen vergelijken met mindfulness oefeningen. Doordat je je concentreert op waar je mee bezig bent, kun je even aan niets anders denken dan aan het project waar je handen mee bezig zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het stresshormoon cortisol afneemt wanneer je creatief bezig bent. Het maakt daarbij niet uit wat voor creatieve bezigheid je kiest en ook niet om het resultaat. Het gaat vooral om het proces dat een positieve invloed heeft op stress.


Even focus op iets creatiefs maakt heerlijk rustig

Inspiratie en nieuwe ideeën

Andersom werkt het trouwens ook: als je rust in je hoofd hebt, is er ook weer ruimte voor inspiratie en nieuwe ideeën. Zelf kom ik in de natuur helemaal tot rust en zo ontstaan er tijdens mijn wandelingen in het bos vaak nieuwe ideeën. Niet alleen door de prachtige materialen die de natuur biedt, maar ook door kleurencombinaties, bijzondere vormen of patronen uit de natuur.


Nieuwe ideeën komen bij mij vaak als ik een wandeling door het bos maak

Naar het bos

Daarom neem ik je in deze video mee naar het bos en ga ik creatief aan de slag met een boomstamschijf. Houtbranden is heerlijk ontspannend om te doen. Nadat je je tekening met potlood op de houten ondergrond hebt gemaakt, hoef je deze alleen nog maar over te trekken met het houtbrandapparaat. Een heel mindful ‘klusje’.


Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om zelf ook een momentje voor jezelf te nemen en creatief aan de slag te gaan.

imakin DIY-pakket houtbranden

  • Ben je geïnspireerd en wil je ook houtbranden? Het DIY-pakket houtbranden vind je hier in de imakin webshop.
  • Meer DIY inspiratie vind je hier bij Happlify

Over de auteur

Jinske Verpalen van imakin DIY design
Do It Yourself maar dan moderner, stoerder en eigenwijzer! Jinske vertaalt de laatste lifestyle trends in haalbare DIY projecten. Haar missie is om je te inspireren (vaker) creatief aan de slag te gaan en te laten zien dat DIY niet moeilijk is, maar vooral heel leuk. Bij www.imakin.nl vind je de leukste alles-in-één DIY pakketten waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kunt. Doe het lekker zelf, daar word je happy van!

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden