Iets met goede voornemens en ongemerkt meer bewegen

Iets met goede voornemens en ongemerkt meer bewegen

Happy 2020! Nieuw jaar, nieuwe kansen toch? Heb jij al goede voornemens? Gezonder leven, meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken... je kent ze wel. 

De truc met goede voornemens is dat je er niet teveel hebt. Beperkt je je tot een paar goed voornemens, dan is de kans veel groter dat je het volhoudt. Schrijf ze op, praat erover met mensen die in je geloven, wees blij met elke stap in de goede richting en vier de successen tussen door. Dit zijn 10 van de meest populaire goede voornemens:

 1. afvallen
 2. stoppen met roken
 3. meer sporten en bewegen
 4. minder alcohol drinken
 5. minder druk maken
 6. yogalessen volgen of te mediteren
 7. geld sparen
 8. vaker op reis gaan
 9. meer tijd met familie en vrienden doorbrengen
 10. van baan veranderen

Punt drie blijft hier altijd een terugkerend issue. Het begin is er wel, maar het lukt me maar telkens niet mijn nieuw verzonnen sportritueel een heel jaar lang vol te houden. Yoga, sportschool, fietsen, hardlopen, alles is de revue al gepasseerd, maar niets is blijven plakken. En ja, wat moet je dan? 

Ongemerkt slimmer bewegen?

Nou kijk, het goede nieuws is dat je ongemerkt meer kan bewegen zonder je meteen een nieuwe sport aan te meten! Spiffy active heeft daarvoor een heel handige poster gemaakt met 10 tips om (bijna) ongemerkt meer te bewegen. Dát is nog eens handig! Hierbij de eerste drie tips van Spiffy active:

 1. Reis slimmer. Het kan niet altijd. Maar als het kan: neem (gedeeltelijk) de trein, pak de fiets of loop naar je werk, school of afspraak. Je beweegt dan ongemerkt meer. Volgens de NS beweeg je al snel 30 minuten per dag als je met het OV reist (zie ook: www.reisjefit.nl).
 2. Geef een rondje. Werk je met meer mensen op een plek? Haal regelmatig even koffie of thee voor je collega's en jezelf. Zij blij, jij blij! Werk je alleen? Zorg dat je koffie of thee niet te dichtbij staat, dan loop je meer. Je geeft je hoofd even een mini-pauze en brengt je lijf in beweging.
 3. Ga staan. Heb je een zittend beroep? Ga staan! Om toch weer te kunnen staan en vooral staand te bewegen tijdens het lezen of schrijven, kun je een zit/sta-bureau gebruiken. Of kijk eens op www.upstaa.com.

Download hier de handige 10 tips om (bijna) ongemerkt meer te bewegen-poster van Spiffy active.

Wil je meer weten over Happlify Crew member Spiffy active?

Klik hier. Spiffy active ontwerpt en produceert duurzame en comfortabele sport- en yogakleding van Nederlandse bodem. Bij Spiffy snappen ze dat je je soms onzeker kunt voelen in de sportschool, bij het hardlopen, in de yogazaal, of bij bootcamp. Daarom ontwikkelden zussen Wendy en Mara het merk Spiffy Active met als doel dat je met zelfvertrouwen beweegt, waarbij je je comfortabel voelt in je sportkleding (verkrijgbaar vanaf maat 38 t/m 48). En waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je eruit ziet.

Tot slot 

Goede voornemens zijn een goed idee én dus heel haalbaar, maar heb je het oude jaar al afgesloten? En dan bedoel ik écht achter je gelaten door terug te blikken op alle hoogtepunten en gebeurtenissen? Dat kan heel mooi met de Time Capsule uit deze Time Capsule blogpost. Hiermee bewaar je de herinnering aan 2019 en maak je je wensen en doelen kenbaar voor 2020.

 

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Maak je eigen happy jungle

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden