Bewaar je herinneringen en plan je wensen voor het nieuwe jaar met de Time Capsule

Bewaar je herinneringen en plan je wensen voor het nieuwe jaar met de Time Capsule

Elk jaar openen wij bij het opruimen van de kerstboom onze eigen Time Capsule. Het is een stokoude goudkleurige papieren kerstbal met een kersttafereeltje erop. De bal opent als een doosje, er zaten vast ooit chocolaatjes in. Nu zitten er in het kerstdoosje door de tijd heen verzamelde spulletjes die allemaal een eigen betekenis hebben. Een Mexicaans bruidspaar met baby gelukspoppetje, een porseleinen Lucky Neko, handgemaakt engeltje van vilt, oud kerstlampje en een fortune cookie briefje van een kerstdiner ooit lang geleden.

Maar het meest belangrijk is onze jaarlijkse brief. Daarin blikken we terug op het afgelopen jaar. We benoemen de highlights, de herinneringen en waar we dankbaar voor zijn. En we beschrijven wat we wensen voor het nieuwe jaar. Dat is bijna een soort van voorspelling en altijd weer spannend om na een jaar terug te lezen. 

De bal hangt de hele kersttijd in de boom en bij het opruimen van alle kerstdecoraties gaat ‘ie pas weer open. Zo rond Driekoningen. Dan blikken we met een afsluitend glaasje glühwein terug op het oude jaar en schrijven we de nieuwe brief. De Time Capsule wordt weer tussen alle kerstspullen in gepakt om precies een jaar later weer te worden geopend.

Het is een mooie traditie die de afsluiting van de feestdagen een beetje meer lading geeft.

Voor jou heb ik zo’n Time Capsule brief gemaakt. Hiermee kijk je terug op jouw/jullie jaar. Je vult de Time Capsule in en bewaart deze met een leuk klein aandenken aan het afgelopen jaar. Het aandenken kan een foto zijn, een fortune cookie briefje, een lief kaartje... You name it. 

Bewaar dit in een doosje of envelop vervolgens bij je kerstspullen. Berg het op om vervolgens een jaar later te zien wat je deed en geleerd hebt. Super leuk 'voor later' als je dit jaar in, jaar uit doet. En zeker 2020 is een jaar om nooit meer te vergeten...

 

Time Capsule ideeën

En? Ga je aan de slag hiermee? Het is een gezellige bezigheid voor de Kerstvakantie om met het gezin samen te doen. Hieronder nog een paar handige tips die het misschien nog wel wat leuker maken.

1 - Time Capsule pakket

Kijk nou wat je bij maison KOOS kan bestellen: een compleet Time Capsule pakket. Deze kun je gebruiken om de grote momenten in het leven vast te leggen en vast te houden; de geboorte van een baby, een bruiloft, een afscheid of een diploma. Wat het moment ook is, met deze Time Capsule kun je de herinneringen aan deze mijlpaalmomenten nog jarenlang levend en fris houden.

Verkrijgbaar bij maison KOOS - €35,-

2 - Treasure Tin

Ook bij maison KOOS vond ik dit lieve blikje waar ook best nog wat moois in past. Je zou het bijna begraven. De Treasure Tin is in verschillende kleuren verkrijgbaar en wordt geleverd met een zachte schuimbasis om je dierbare herinneringen te beschermen tegen deuken en beschadigingen, een geweven elastische band en een kleine geschenk / schat-trackingkaart.

Verkrijgbaar bij maison KOOS - €9,-

3 - H. Skjalm P ball Brass box 9 cm

Deze messing bol is een super veelzijdig doosje en kan ook met gemak een Time Capsule zijn. De afmeting is relatief klein, 9 cm, maar daar kun je best nog wel wat kleine souvenirs in kwijt.

Verkrijgbaar bij Interior Delights - €16,95

 

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Maak je eigen happy jungle

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden