Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Herfstdagjes uit in Nederland

  • 3 min leestijd

De herfst is perfect voor een lekker dagje uit in de natuur, een stad, een pretpark of dierentuin. Minder warm en nog niet zo koud dat je je oren eraf vriest. Wij zetten onze favoriete herfstdagjes uit voor je op een rij.

Tip 1 - Oogsttijd

Check of er een fruitteler bij jou in de buurt zit. Bij vele mag je je eigen fruit plukken. Appels, peren, volop in het seizoen nu en dus extra lekker. Eenmaal thuis is het tijd om te bakken. Een appeltaart, perencrumble? Wat ruikt dat lekker!

EXTRA TIP: Bij sommige fruittelers kun je ook bloemen plukken. Heb je gelijk een mooi herfstboeket voor in je huis.

Ken je deze verrukkelijke plaattaart met peer en brie al? Check het recept!

Tip 2 - Bospicknick

De blaadjes verkleuren en waar zie je dat beter dan: in het bos! Een boswandeling met herfstpicknick is leuk voor een zonnige herfstdag. Deken in de tas, warme trui aan en heerlijk wandelen in de natuur. Neem een thermosfles mee met een lekkere warme drank en pak wat lekkers in. Misschien die appeltaart uit de vorige tip? Heb je kinderen en kunnen die niet stilzitten? Stuur ze op een zoektocht naar de allermooiste gekleurde blaadjes of dennenappels en maak er thuis mooie herfstversieringen van. Tip: neem je camera mee, want met die herfstkleuren en het getemperde zonlicht maak je de mooiste foto’s. Fotoshoot, anyone? 

Bos picknick

Tip 3 - Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het hele jaar leuk, maar in de herfst als de lome zomerdagen voorbij zijn en de winterslaap nog even weg is, zijn veel dieren volop actief. Je kiest hier uit de wandelsafari, bootsafari of autosafari. Of doe ze gewoon alle drie! Een safari met de ranger is ook een optie. Het safaripark ligt in Noord-Brabant, vlakbij Tilburg.

EXTRA TIP: je kunt er ook een verblijf boeken met gratis toegang tot het park. Woon je wat te ver weg? Dan zit er vast een andere leuke dierentuin bij jou in de buurt!

Safaripark de Beeksebergen

Tip 4 - Wellness walhalla

De herfst kan behoorlijk onstuimig zijn en je laten terugverlangen naar warme dagen in de zon. Wil je echt lekker opwarmen én ook nog eens totaal ontspannen? Boek een dagje kuuroord. Bij bekende kuuroorden zoals Thermae 2000, de Zwaluwhoeve en Sanadome ben je een hele dag zoet en soms kun je ook nog blijven slapen. Sauna, bubbelbad, afsluiten met een heerlijke massage of beautybehandeling en die herfstdip verdwijnt als sneeuw voor de herfstzon! Ook leuk: boek een vakantiehuisje met wellnessfaciliteiten.

Wellness walhalla

Tip 5 - De stedentrip

Zin in een stedentrip? In de zomer als de mussen van het dak vallen bij 30+, in de winter als je door de straten glibbert bij -10. Geen ideale omstandigheden voor een stedentrip. Maar dan de herfst. Als het op de terrassen nog heerlijk nippen is aan je warme chocomel en er nog een hint van de zomer in de lucht hangt is het heerlijk om een weekendje weg te gaan. Doe eens gek en kies een stad die minder groot/bekend is. Mijn tips: Deventer, Roermond, Bergen op Zoom, Harlingen, Gorinchem of Hoorn. Sfeervol, niet te groot, precies wat je nodig hebt om er voor de winter nog even helemaal uit te zijn.

En dit is... Zutphen!

Zutphen by night

Tip 6 - Ga lekker griezelen

Herfst is ook de tijd van: Halloween! Veel pretparken organiseren allerlei evenementen rond Halloween. Zo organiseert Avonturenpark Hellendoorn eind oktober weer de Heksendoornavonden. Het park heeft dan allerlei griezelacitviteiten voor alle leeftijden. Er wordt afgesloten met vuurwerk. Ook Walibi pakt uit met de Fright Nights en Spooky Days. De dag erna heb je extra inspiratie voor je Halloweenpompoen!

🎃 Zoek je meer Halloween inspiratie? Klik hier (als je durft).

Halloween 2021

En... heb jij nog leuke herfstdagjes-tips? Deel het hieronder met ons!

Over de auteur

MartiniqueMartinique Koevoets van Martinique Translations
Gek op taal en alles wat daarmee samenhangt. Vertaler, tekstschrijver, leesfanaat, amateurfotografe, maar ook moeder, partner en kattenvrouw ;). Neemt je enthousiast mee op reis naar de leukste en meest bijzondere plekken!
 
 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken