Verrukkelijke plaattaart met peer en brie

Verrukkelijke plaattaart met peer en brie

Zoek je de lente, maar ook nog een beetje warme gezelligheid? Dan is dit een recept voor deze vreemde in between tijd. Iets wat warm uit de over komt en toch ook een beetje fris van smaak is, de verrukkelijke plaattaart met peer en brie van Foodaholic (aka ...Daniëlle). Daar vind je nog veel meer mooie recepten en dit is er zo één.

Je hebt niet veel ingrediënten nodig en moeilijk is dit gerecht ook niet. Peer is volgens Milieu centraal een fruitsoort die in maart en april uit Nederland komt, dus daarmee zit je ook goed.

Wat is Milieu centraal?

Iets waar we blij van worden trouwens; Milieu centraal, een site waar we per toeval op terecht kwamen. Je kunt daar namelijk precies zien welke groente- en fruitsoorten er in welke maand gewoon uit Nederland komen. Hierdoor weet je altijd wat de beste keuze is voor jou én voor het milieu. Er is ook een app (natuurlijk).

Peren eten is dus heel done in de vroege lente...

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 2 rijpe peren
 • 150 gram brie
 • 2 flinke eetlepels smeerkaas
 • honing (die je kunt schenken)
 • 1 flinke hand walnoten
 • 1 flink pluk rucola (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer hem in met de smeerkaas.
 3. Schil de peer en snijd in plakjes/ stukjes. Verdeel de peer over de smeerkaas. Snijd de brie in plakjes en leg ook dit erop.
 4. Verkruimel de walnoten en strooi deze over de plaattaart. Verdeel er honing naar smaak over en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
 5. Houd het wel in de gaten, want de ene oven is wat sneller dan de andere.
 6. Serveer met rucola erover heen gestrooid.

TIP: de taart is lekker om met een salade of bij een kom soep te eten.

Over de auteur

FroodyzDaniëlle van Foodaholic
Daniëlle houdt van lekker eten en deelt op haar blog Foodaholic daarom recepten, toffe hotspots, kookboek tips en product reviews. En dat doet ze geweldig! Check haar blog voor nog meer heerlijke recepten waar je blij van wordt en volg Daniëlle hier op Instagram. Handig: de recepten index.

 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Een recept voor pure, natuurlijke DIY zonnebrandcrème

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden