Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Een Magische zomer. Hoe dan?! (+Keto Mojito)

  • 3 min leestijd

Ja... hoe dan? Er bestaat een grote kans dat het regent als je deze tekst leest. En met al die tragische gebeurtenissen de afgelopen weken, wat is er dan in hemelsnaam magisch aan deze zomer? Dat was ook mijn vraag toen ik begon aan dit artikel. Het onderwerp 'Magische zomer' stond al maanden op de planning. Wisten wij veel begin mei... Toch gaan we magie zoeken in deze zomer, doe je mee?

Magische momenten zijn vaak klein. Het is een spontane knuffel van je puberkind, een echte glimlach van een voorbijganger of een leuke verrassing op je deurmat. Hoe vind je deze momenten in deze zomer? Ik geef je een paar aanzetjes zodat je aandacht 'aan' staat voor het zien van de momenten. Want ze zijn er wel, maar door de waan van de dag zie je ze vaak niet en gaan ze langs je heen.

Tip 1 - Vallende sterren spotten

Als het regent en onweert heeft het geen zin naar vliegende sterren te speuren. Maar als we aan het einde van de avond op 13 augustus dit jaar een heldere hemel hebben, ga dan op je rug in het gras liggen en speur naar vallende sterren. Bij een hele donkere en kraakheldere hemel kun je wel 60 sterren per uur zien vallen. Hoe laat en wanneer wordt hier uitgelegd. Het zien van een vallende ster blijft iets magisch, bovendien mag je een wens doen als je er één ziet. Spaar je wensen dus alvast op.

Vallende sterren spotten in augustus

Tip 2 - Zomerregen ruiken

Na een warme dag een kletterende bui met loei grote druppels voorafgaand aan één grote donderslag is heerlijk. En ook magisch, net als de geur die dan vrijkomt, een geur die je onmiskenbaar herinnert: Petrichor. Dat is de naam van de geur die ontstaat wanneer regen op gortdroge grond valt.

Extra tip: als er geen onweer is, ga met je kinderen dansen in de stromende gietregen. Gewoon, hop met je kleren aan. Trust me, dat is een herinnering die een leven lang meegaat. Wist je dat je de geur in de vorm van olie of kaars ook kunt kopen? Hier bij Maple Handcraft & Co bijvoorbeeld...

Petrichor geurkaars

Tip 3 - Late night easy kaasfondue uit blik

Say what?! Ja, dat bestaat en heb jij enig idee HOE lekker dat is?! Kaasfondue in blik is de enige ambachtelijk gemaakte kant-en-klare kaasfondue van Hollandse bodem. Doordat de fondue in blik verpakt is bevat hij geen conserveringsmiddelen en is hij makkelijk op te warmen. Super makkelijk mee te nemen en boven de BBQ of kampvuurtje op te warmen. Meer dan wat toastjes of brood, groenten en een lekker worstje heb je niet nodig voor een super leuk out door diner! Na een lange zomerdag is dit tot in de late uurtjes ideaal. Wij hebben stiekem de voorkeur voor onderstaande versie met truffel. Maar ze hebben dus ook gewoon Hollandse kaas en Blauwaderkaasfondue. Je weet niet wat je proeft! Verkrijgbaar bij Kaasfondueuitblik.nl.

Tip 4 - Je lievelingscocktail drinken

Met je tenen in het zand, genietend van een knaloranje zonsondergang je favoriete cocktail drinken. Dat is wel écht een magisch zomer-dingetje of niet? Ook thuis is een prima plek om eens goed de tijd te nemen voor jouw favoriete drankje. Maak het met goede ingrediënten en neem er de tijd voor. Kies er een lekkere snack bij en geniet van jouw moment. Mijn favoriet is Piña Colada, maar een lekkere Mojito laat ik ook niet staan. Inmiddels eet ik zelf al een hele tijd volledig ketogeen, waarbij bijna alle cocktails helaas een no go zijn. Een Mojito daarentegen kan ik nog koolhydraat beperkt houden. Feest!

Lees hier meer over alcohol en een ketogeen diëet. 
Keto Mojito

🍋 Keto Mojito recept - download de bewaar PDF

Ingrediënten

Voor 1 Mojito

  • sap van een halve limoen (of citroen)
  • de blaadjes van 2 (of 3) takjes verse munt
  • 2 theelepels suiker (of zoetstof)
  • 100 ml Spa rood (of ander bruisend water)
  • 40 ml witte rum (Bacardi bijvoorbeeld)
  • 4 tot 6 ijsklontjes (als het kan lekker chrushed)
  • optioneel: 1 verse passievrucht
  • benodigdheden: ruim glas, stamper

Bereidingswijze

  1. Schenk de rum, het versgeperste limoensap, Spa rood en de suiker in het glas.
  2. Wrijf met een muntblaadje over de rand van het glas zodat daar wat smaak achterblijft.
  3. Doe vervolgens alle muntblaadjes in het glas en stamp er even goed in met de stamper (of iets wat erop lijkt).
  4. Vul het glas tot ± 1,5 cm onder de rand met ijsblokjes (of crushed ijs) en roer door.
  5. (Optioneel) schep met een lepel de inhoud van de passievrucht over de bovenkant.
  6. Garneer de Mojito eventueel met een munttakje en partjes limoen. 

En... cheers! 

Mojito recept
 
Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken