Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit zijn de allerlekkerste Valentijnskoekjes ooit!

  • 2 min leestijd

Deze koekjes zijn al jaren een succes hier. Het zijn de lekkerste koekjes ever, je vindt geen beter recept. Bovendien zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken. Het enige nadeel is dat het deeg minstens zo lekker als de koekjes is. Ga er daarom vanuit dat de helft in het niets verdwijnt...

Deze hartjes zijn van het type short bread; stevig maar ook bros en kruimelig. De basis is natuurlijk te gebruiken voor andere gelegenheden, maar met Valentijnsdag maken we er zoete hartjes van. Het recept en de (heel uitgebreide) how-to vind je hier op dit ontzettend lieve bakblog met de naam Sugary Winzy. Hieronder onze variant met liefde voor jou.

Zo zien onze koekjes er meestal uit.

Ingrediënten

Hoeveelheid: veel hartjes
Bereidingstijd: 45 minuten (inclusief bakken)

  • 330 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 85 gram poedersuiker
  • ½ theelepel zout
  • 375 gram bloem
  • enkele druppels rode voedselkleurstof (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 ℃
  2. doe de roomboter in een grote beslagkom en maak deze soepel
  3. voeg de kristalsuiker toe en meng goed
  4. voeg de poedersuiker en zout toe en mix tot één geheel
  5. voeg vervolgens de bloem toe en mix tot deze volledig is opgenomen
  6. optioneel: voeg een paar druppels kleurstof toe. Meng de kleur met het deeg tot het goed is gemixt
  7. als je de koekjes wilt uitsteken met (hart)vormpjes, wikkel dan het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 15 minuten afkoelen in de koelkast
  8. verdeel het deeg daarna in twee of drie porties. Rol per portie uit op een met bloem bestrooit werkblad en maak met een uitsteekvorm de koekjes
  9. bak de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier ongeveer 15 minuten (houd het tussentijds zelf een beetje in de gaten)
  10. haal ze uit de oven en bestrooi licht met wat kristalsuiker terwijl ze nog heel warm zijn
  11. laat ze afkoelen en verpak ze in een zakje of doosje, maak er wat moois van ❤️

En klaar zijn je lieve, zelfgemaakte Valentijnsdagcadeautjes! 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken