Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Houd het vakantiegevoel nog even vast met Indian summer

Houd het vakantiegevoel nog even vast met Indian summer

Nu de zomer dan toch echt naar het einde loopt, willen we het vakantiegevoel toch stiekem nog een beetje rekken. Als we geluk hebben krijgen we nog een mooie toegift in de vorm van Indian summer. Met die laatste zonnestralen kunnen we het vakantiegevoel nog een klein beetje vasthouden voor we ons vol overgave storten op de herfst.

Wat is Indian summer?

Deze term komt uit Noord-Amerika en staat voor de periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, behaaglijk warm is na een tijdje waarin het eerst juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de lucht is helderblauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Daarbij komt dat de zon eerder op de dag onder gaat en aan het einde van zo'n zonnige middag alles om je heen goud kleurt. Dat heet dan weer golden hour. Een Indian summer duurt minstens 3 dagen, maar kan makkelijk 2 weken aanhouden. Bron: Libelle
Indian summer

Vakantiegevoel

Wat geeft jou het vakantiegevoel? Bij mij zijn dat een heleboel dingen. Ik ga even 30 jaar terug in de tijd. Met onze volgepakte oranje Vauxhall met mijn zusje en ik op de achterbank met allerlei puzzelboekjes, leesboeken, cassettebandjes en een groot kussen om ook nog even te kunnen slapen op weg maar Frankrijk. Uit het cassettedek schalde Pop in je Moerstaal, Supertramp maar ook de sprookjes van Grimm. Als ik nu de muziek van Supertramp of een Nederlandstalig liedje hoor wat op dat oude cassettebandje stond krijg ik dat fijne gevoel van 30 jaar geleden weer terug. Grappig dat dat gevoel nog steeds naar boven komt en ik weet dat dit soort tijden nooit meer terugkomt.
Retro caravan

Croissantjes

Op de camping in Frankrijk werd de vouwwagen opgezet en speelden mijn zusje en ik met de plastic jeu de boules ballen of met de badminton set. Elke dag croissantjes en stokbrood halen bij de bakker op de camping en wekelijks naar de markt om leuke dingen te kopen. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met espadrilles. Een touwschoen met een canvas bovenkant. Ik liep er de hele dag op en heb er dus wat versleten in de rest van mijn leven.
Verse croissantjes
TIP: verleng je vakantiegevoel en haal eens op zaterdagochtend vroeg verse croissants bij de echte bakker

Espadrilles zijn de perfecte (na)zomerschoen

Espadrilles zijn tijdloos, maar door de jaren heen flink ontwikkeld. De onderkant van de schoen heeft tegenwoordig ook een zool van rubber. In allerlei kleuren verkrijgbaar en ik hou van kleur dus ik draag nu deze alpargatas, een ander woord voor espadrilles.

TIP: deze Toms espadrilles zijn heel fijne (na)zomerschoenen voor als de temperatuur alweer nét wat te koud is voor slippers

Het verhaal

14 jaar geleden zag Toms-oprichter Blake Mycoskie in Argentinië kinderen zonder schoenen (waar hij ook de inspiratie voor de alpargata kreeg). In plaats van alleen maar om donaties te vragen bedacht hij een duurzame oplossing om te geven. Hij richtte Toms op de Original One for One Company met de missie om business te gebruiken om levens te verbeteren. Toms staat voor Tomorrow's Shoes, want met elke aankoop help je mee aan een betere toekomst. Bij de start van Toms werd er van elk paar dat er werd verkocht een paar weggegeven wat resulteerde dat er bijna 100 miljoen paar schoenen werd gegeven aan mensen in nood. Nu wordt er €1,- aan humanitaire organisaties gegeven voor elke €3,- die ze verdienen. 

Deze leuke gele alpargatas is 100% vegan en heeft een duurzame binnenzool. De zachtgele kleur is van natuurlijke botanische elementen en de binnenkant is gemaakt met TENCEL™ Lyocell, een superzachte vezel gemaakt van houtpulp, afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Al met al een milieuvriendelijke schoen met een mooi verhaal die ook nog eens heerlijk loopt. Shop deze of andere alpargatas hier.

🌞 Wil je nog meer nazomeren? Lees dan ook: Creatief nazomeren met La Miséto (+ winactie)

Over de auteur

Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden