Vegan pompoen pecan taart met chocolade

Vegan pompoen pecan taart met chocolade

Wij vonden de dierendag-insteek van Lisa (aka Lisa goes Vegan) zo cool, dat we 'm bij deze graag met je delen, inclusief een heerlijk recept van haar hand: 'Vegan pompoen pecan taart met chocolade'.

Laatst was het dierendag en naast dat we dat hebben kunnen vieren door onze huisdieren die dag wat extra te verwennen, kunnen we ook ehm... nou doorgaans ook wat minder dieren eten.. Zelf eet ik al jaren veel minder vlees, persoonlijk vind ik dat niet bepaald een opgave, maar wie weet inspireert dit jou. Linksom of rechtsom, hierbij een heerlijk vegan recept waar geen dierlijke producten in verwerkt zijn.

Vegan pompoen pecan pie met chocolade

Denk je bij pompoen aan hartig? Prima, maar je kunt 'm deze herfst dus ook prima door een heerlijke zoete taart draaien en LEKKER dat dat is!

Ingrediënten

Aantal puntjes: 8-10

  • 1 pompoen (circa 800 gram)
  • 6 plakjes vegan bladerdeeg
  • 11 (medjool) dadels, ontpit
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 el maizena
  • snuf zout
  • 2 handjes pecannoten
  • 2 el suiker naar keuze (ahornsiroop, agavesiroop of gewone suiker)
  • snuf zout
  • optioneel: chocoladevlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed ondertussen een bakvorm (van ongeveer 20 cm diameter) met bakpapier en leg de bladerdeegplakjes in de bakvorm, zodat het vast een beetje ontdooit.
  3. Snijd (en schil evt.) de pompoen in kleine blokjes. Kook de blokjes pompoen ongeveer 15 min tot de blokjes helemaal zacht zijn geworden. Giet het water af en laat de pompoen een beetje afkoelen.
  4. Ontpit de dadels. Als de dadels heel hard zijn, kun je ze even weken in heet water. Doe de pompoenblokjes met de dadels, kokosmelk, speculaaskruiden en snuf zout in de keukenmachine of krachtige blender tot er een glad mengsel ontstaat.
  5. Meng vervolgens de maizena door het pompoenmengsel. Proef en voeg eventueel nog meer speculaaskruiden toe.
  6. Verdeel het bladerdeeg goed over de bakvorm, zowel de bodem als de zijkanten. Gebruik je handen om het deeg tegen elkaar te duwen.
  7. Giet vervolgens het pompoenmengsel op de bladerdeeg bodem en zet de taart voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Maak ondertussen de gesuikerde pecannoten door de pecannoten in de pan aan te bakken met de siroop en het zout. Roer goed door en zorg dat de pecannoten niet aanbranden. Laat de pecannoten afkoelen.
  9. De taart is gaar als het bladerdeeg mooi bruin is. Wanneer de taart uit de oven komt, bestrooi je de bovenkant met de gekaramelliseerde pecannoten en eventueel de chocoladevlokken.

Optioneel: serveer het stukje taart met een bolletje vegan ijs of slagroom. Enjoy!

Zin in een ander feestelijk dessert? Maak deze makkelijke vegan brownies of deze Christmas Banoffee Pie.

Vegan Comfortfood

Zin in meer? Om het je nóg makkelijker te maken plantaardig te eten, geeft Lisa een super mooi, nieuw kookboek Vegan Comfortfood. Vol heerlijke recepten zonder dierlijke producten. Een aanrader!

Over de auteur

FroodyzLisa van Lisa goes Vegan
Lisa is 28 jaar en oprichtster van Lisa goes Vegan. Ruim 6 jaar geleden is zij haar reis naar een vegan lifestyle gaan delen op social media. Inmiddels is het allemaal flink gegroeid en doet ze geweldig mooie projecten. Benieuwd naar echt lekkere recepten? Check haar boek 'Vegan Comfortfood'.

 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Jouw Herfst bucket list download
More happy reading NIEUW: Happlify, dé go to voor een blij moment

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt

*best wel verplichte velden