Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Waarom katten en kattenvrouwtjes awesome zijn

Waarom katten en kattenvrouwtjes awesome zijn

Op 8 augustus is het internationale kattendag. En als je je bedenkt dat de kat één van de meest geliefde huisdieren ter wereld is, dan is het ook niet zo gek dat ze hun eigen feestdag hebben gekregen!

Hoewel statistisch gezien meer mannen een kat hebben dan vrouwen (ja echt waar), krijgen vrouwen met een voorliefde voor katten vaak het stempel ‘kattenvrouwtje’ opgedrukt. Dat heeft een beetje een stoffig imago, maar daar moeten we vanaf want kattenvrouwtjes snappen gewoon dat katten simpelweg awesome zijn! En wel om de volgende redenen: 

Reden 1 - Ze zijn té cute

Het is bijna onmogelijk om niet weg te smelten bij de aanblik van zo’n fluffy wezen. Met pluizig haar waar je in wilt verdwijnen en ogen die je betoveren. Om nog niet eens te spreken van de lieve geluidjes die ze maken. Van kleine miauwtjes, tot hartstochtelijk knorren wanneer ze op schoot liggen. Niet te doen gewoon!

Reden 2 - Ze zijn lekker eigenwijs

Wat je ook van katten vindt, eigenwijs zijn ze zeker. Waar honden alles zullen doen om hun baasje te pleasen, doen katten dit zeker niet. Sterker nog katten zullen juist eerder verwachten dat jij hen pleast. Dat betekent dat ze vaak om half 6 ’s ochtends al beginnen te miauwen omdat ze honger krijgen en dan vinden ze dat je maar op moet staan om voer te regelen (kan ik ook iemand krijgen die dat voor mij op commando doet?). En ze komen alleen maar op schoot zitten als ze daar zelf zin in hebben. Maar ja ach dat eigenwijze gedrag maakt ze dan ook juist weer zo leuk nietwaar?!

Reden 3 - Ze zorgen voor vermaak

Geef maar toe, hoeveel uur heb jij al besteed aan het kijken van kattenfilmpjes op youtube? Het is hilarisch om te zien hoe katten zich in de meest kleine doosjes wurmen of hoe ze zelfs de grootste hond uit hun mand jagen om er vervolgens lekker zelf te gaan slapen. En dan heb ik het nog niet eens over alle filmpjes met kittens die zo schattig zijn dat je hart er bijna van ontploft. Nee van kattenfilmpjes kun je nooit genoeg hebben!

Cadeautjes voor katten en hun bedienden

Ken of ben jij een kattenliefhebber? Dan zijn dit ultieme cadeautips!

1 - De tegelwijsheden van Gekkiggeit

Met Gekkiggeit tegeltjes aan de wand kun je laten zien wie je bent, waar je voor staat en jezelf (of een ander natuurlijk) wat vrolijkheid geven. Het perfecte cadeau voor iemand die je héél erg lief vindt. En een gratis tip: crazy cat ladies worden hier ook heel blij van! Let op: ieder tegeltje is met de hand geschilderd of geschreven. Het tegeltje wat je krijgt kan iets verschillen van de afbeelding op de website. Verkrijgbaar bij Gekkiggeit - €9,95

1 - Boekenlegger kitten

Kattenliefhebbers opgelet, want deze boekenlegger steelt je hart! Een geweldig leuke bladwijzer, in vier fijne kleuren. Boekenlegger Kitten is toch te schattig voor woorden? Hoe heerlijk is dat moment, wanneer je na een drukke dag eindelijk even tijd hebt voor jezelf. Je neemt een kopje koffie of thee, natuurlijk wat lekkers er bij ~ en dan is het tijd voor een boek. Gisteren kon je het maar met moeite wegleggen, en tussen de bladzijden vandaan steken twee schattige kattenoortjes die jou vertellen waar je gebleven bent. Verkrijgbaar bij Houtmoed - €4,95

2 - Katt3 Kattenhuis Startpakket

Slapen, verstoppen, krabben, spelen, klimmen; de Katt3 is het ultieme kattenhuis! Dit trendy design kattenhuis past in elk modern interieur. Start met een set die je eenvoudig kan uitbreiden met extra kubussen en leuke accessoires voor jouw kat! De Katt3 bestaat uit losse kubussen waarmee je een speelparadijs voor je kat kunt bouwen. Door de kubussen steeds op een andere manier met elkaar te combineren, zijn er oneindig veel variaties mogelijk. Verkrijgbaar bij Ik miauw van jou - €129,95

Nu hoor ik je denken: zij katten dan alleen maar geweldig? Nee, ze kunnen ook zeker een pain in the ass zijn als ze weer eens op je toetsenbord komen liggen terwijl je net lekker aan het werk bent, of wanneer ze in de wasmand met schone was plassen. Maar één aanblik van je harige huisgenoot die zelfs Puss in Boots doet verbleken en je bent het allemaal weer vergeten. 

Over de auteur

Rinske Claus van Gekkiggeit
Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza.

 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden