Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Afgelopen oud en nieuw vierden we met lieve vrienden in Dormio Resort Eifeler Tor, gelegen in het pittoreske Heimbach, direct aan het Nationaal Park Eifel. Met het adembenemende uitzicht op het dal en de slingerende rivier de Rur, bood dit resort ons de perfecte combinatie van rust, natuur en plezier. Voor de volwassenen onder ons, maar ook zeker voor de pubers (!)

Of je nu op zoek bent naar een familie-uitje, een romantisch weekend of een avontuur met vrienden, Dormio Resort Eifeler Tor is daar een prima plek voor. Waarom? Je leest het hier.

Super mooie ligging, schone en comfortabele huisjes

Het resort beschikt over een verschillende mooi uitgeruste, comfortabele huisjes en appartementen die tegen een helling aan gebouwd zijn. Door de ligging heb je mooi uitzicht en privacy in je eigen ruimte, compleet met moderne voorzieningen en een sfeervolle, praktische inrichting. 

Dormio Resort Eifeler Tor

Mijn eigen pluspunten voor dit resort

Wat bij mij persoonlijk pluspunten scoorden was ten eerste de ligging en de huisjes zelf. Het park ziet er super leuk uit met al die schattige huisjes, het doet een beetje aan als een gezellig Smurfendorp middenin de natuur. En al lijken de huisjes klein, schijn bedriegt, ze zijn super slim ontworpen met meerdere verdiepingen zodat we er met z'n allen (4 volwassenen en 2 tieners) ruim in konden verblijven.

Nog een dikke plus, naast de mooie omgeving en dat het niet ver weg is, is dat ons huisje echt goed schoon was. Zonder na te denken in een opgemaakt bed duiken dat ook nog eens lekker slaapt op een park? Dat is wel eens anders, maar hier was het perfect.

Na oud en nieuw hadden we best wat vuurwerkrommel gemaakt, wat we de volgende ochtend gezamenlijk wilden opruimen natuurlijk. Maar toen we 's morgens uit het raam keken was het bewijs al helemaal weg. Alsof er niets was gebeurd...

Dormio Resort Eifeler Tor

Vakantie avonturen en (leuke) cultuur

Doordat het niet heel ver weg is (maar 3 uur rijden vanaf Utrecht), is een midweek in de (voorjaars)vakantie bijvoorbeeld een goed moment om eropuit te trekken en te genieten van alles wat de Eifel te bieden heeft. Maak een wandeling door de natuurrijke omgeving, ontdek het charmante Monschau of waag je aan een actieve fiets- of mountainbiketocht. Binnen het resort vind je ook vermaak als je wilt, van een zwembad tot een kookstudio, en voor de (jongere) kinderen zijn er diverse activiteiten (daar kregen wij de pubers met geen stok heen, maar dat is weer een heel ander verhaal).

Een dagje Monschau is echt aan te raden. Struinend door de mooie straatjes stuit je op de leukste winkels. Met zelf glasblazen sloten we de dag mooi af.

Monschau met pubers

Eifel vakantie

Eten en gemak

Heb je geen zin om het park af te gaan? Dan haal je 's morgens vroeg gewoon verse broodjes en croissantjes bij de supermarkt op het resort. Een Duitse schnitzel eet je 's avonds in het Heimbacher Brauhaus en bij Casa Ruscello haal je lekkere pizza. Eerlijk? In de restaurants was het mega warm, maar als je dat weet kun je je er op kleden. Het eten was prima.

Het resort is niet alleen een fijne plek om te verblijven, maar wordt ook gewaardeerd door bezoekers voor zijn uitstekende faciliteiten, gastvrijheid en de prachtige locatie. Met een beoordeling van 8.5 op Booking.com is het duidelijk dat meer gasten een geweldige ervaring hebben bij Dormio Resort Eifeler Tor.

Actieve Eifel vakantie, het hele jaar door

Dormio Resort Eifeler Tor is de perfecte uitvalsbasis voor de wat actievere vakantie in de Eifel. Gelegen aan het Nationaal Park Eifel biedt het resort talloze mogelijkheden voor wandel- en fietsroutes, zwemmen in de nabijgelegen rivieren en meren, en het verkennen van authentieke dorpjes. Het hele jaar door is de Eifel een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Momenteel is het er prachtig wit.

Dormio Resort Eifeler Tor winter sneeuw

Tijdelijk krijg je 25% korting

Stel je voor hoe je wakker wordt met uitzicht op het prachtige Rurdal, geniet van een dag vol avontuur en ontspanning, en sluit de dag af met lekker eten en een goed gezelschap. Met de veelzijdigheid van de Eifel is Dormio Resort Eifeler Tor geschikt voor allerlei soorten vakanties. Of je nu op zoek bent naar rust in de winter, avontuur of culturele ontdekkingen in de zomer, je vindt het hier allemaal in elk seizoen. Momenteel hebben ze een actie met 25% korting, dus boek vandaag nog jullie Dormio Resort Eifeler Tor vakantie.

Beeld: eigen archief en Dormio

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.