Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Den Bosch, officieel 's-Hertogenbosch, is een stad die je blijft verbazen. Met haar rijke geschiedenis, bruisende cultuur en bourgondische levensstijl is er altijd iets nieuws te ontdekken. In deze blogpost nemen we je mee langs de leukste plekjes en geven we je tips om het beste uit je bezoek aan deze prachtige stad te halen. Want je hoeft helemaal niet een weekend naar Parijs als een stad als Den Bosch om de hoek ligt!

Een stad met karakter

Den Bosch is meer dan alleen de hoofdstad van Noord-Brabant. Het is een plaats waar historie en hedendaagse cultuur hand in hand gaan. De stad is bekend om zijn indrukwekkende Sint-Janskathedraal, een gotisch meesterwerk dat het hart van de stad vormt. Maar er is meer. Veel meer.

Sint-Janskathedraal, fotocredit: Joran Quinten

Kunst en cultuur in het hart van Brabant

Den Bosch ademt kunst en cultuur. Het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum liggen op een steenworp afstand van elkaar en bieden een breed scala aan kunst, van historische meesterwerken tot hedendaagse designobjecten. Liefhebbers van het werk van Jheronimus Bosch kunnen hun hart ophalen in het Jheronimus Bosch Art Center, waar replica's van zijn beroemde werken te bewonderen zijn.

Ontdek de Binnendieze

Een van de best bewaarde geheimen van Den Bosch is de Binnendieze. Dit netwerk van oude waterwegen loopt deels onder de stad door en biedt een uniek perspectief op de middeleeuwse architectuur. Een boottocht op de Binnendieze onthult verborgen plekjes en vertelt de verhalen van de stad die je vanaf de straat nooit zou ervaren.

De Binnendieze, fotocredit: Bob van Aubel

Bob van Aubel

Lekker offline winkelen

Den Bosch biedt ook een unieke winkelervaring met een mix van bekende ketens en lokale boetiekjes. De Snellestraat en de Kolperstraat zijn perfect voor wie op zoek is naar bijzondere items en lokale producten. Vergeet niet de conceptstores en vintage winkels te verkennen voor die ene unieke vondst.

Proef de lokale trots: de Bossche Bol

Geen bezoek aan Den Bosch is compleet zonder te hebben genoten van een echte Bossche Bol. Deze chocoladebom gevuld met slagroom is de trots van de stad. Voor de beste Bossche Bollen ga je naar Jan de Groot, waar ze volgens geheim recept worden gemaakt. Bereid je voor op een verslaving voor het leven.

Bossche bol

Bourgondisch genieten op elke hoek

De bourgondische levensstijl is overal in Den Bosch te vinden. Van gezellige koffiezaakjes tot gastronomische restaurants; er is voor elk wat wils. Bezoek de Korte Putstraat voor de beste culinaire ervaringen of ontdek de vele verborgen terrasjes verspreid door de stad voor een ontspannen middag.

Den Bosch is een logische stad om je hart aan te verliezen. Velen verlieten in de afgelopen jaren niet voor niets de randstad om te verhuizen naar Den Bosch. Het heeft de charme en gezelligheid van Brabant en het gemak van een grote stad. Verhuisplannen? Check hypotheekadvies Den Hosch!

Actief in en rond de stad

Voor de actieve bezoekers heeft Den Bosch ook genoeg te bieden. Maak een fietstocht langs de vestingwerken of verken de prachtige natuurgebieden rondom de stad. Het Bossche Broek is een natuurgebied op steenworp afstand van het stadscentrum, in Den Bosch Zuid om precies te zijn, ideaal voor een ontspannende wandeling of fietstocht.

Plan je bezoek

Den Bosch is een stad die je gemakkelijk lopend kunt verkennen, maar om niets te missen, is het handig om je bezoek van tevoren te plannen. Check de lokale VVV voor de meest actuele informatie over rondleidingen, evenementen en tentoonstellingen.

Sluit af met een Bossche zonsondergang

Een perfecte dag in Den Bosch sluit je af met een zonsondergang vanaf de stadswallen. Met een goed glas wijn of een lokale trappist in de hand, terwijl je uitkijkt over de oude stad, voel je de magie van Den Bosch.

Den Bosch is een stad vol verrassingen, klaar om ontdekt te worden. Of je nu komt voor de geschiedenis, cultuur, het eten of gewoon om te genieten van de gezellige sfeer, Den Bosch stelt niet teleur.

💛 Heb je zelf tips of favoriete plekjes in Den Bosch? Deel ze hieronder met ons en laat je inspireren door anderen.

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.