Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Een goede, klassieke witte blouse kan eigenlijk niet ontbreken in je kledingkast. Het is een veelzijdig, tijdloos kledingstuk dat op verschillende manieren kan worden gedragen en gestyled. In deze blogpost lees je meer over dit handige stuk stof, waar een klassieke blouse aan moet voldoen en hoe het kan worden gestyled.

De witte blouse is al tientallen jaren een klassieker in de damesmode. Dit komt omdat het een veelzijdig kledingstuk is dat op verschillende manieren kan worden gedragen en gestyled, en geschikt is voor veel verschillende gelegenheden.

Iconische witte blouses

Naast de eigenschappen van een klassieke blouse die het zo'n populair kledingstuk maken, zijn er ook iconische vrouwen die hebben bijgedragen aan de populariteit ervan. Audrey Hepburn is bijvoorbeeld één van de beroemdste vrouwen die de witte blouse epic heeft gemaakt. Haar klassieke witte blouse, gecombineerd met zwarte broek en ballerina's, is een memorabele look die nog steeds wordt nagebootst.

Ook stijliconen als Grace Kelly, Marilyn Monroe en Princess Diana droegen vaak een witte blouse in hun outfits. Hun stijlvolle en elegante looks met een klassieke blouse zijn tijdloos en inspireren nog steeds vrouwen vandaag de dag. Door de jaren heen hebben deze iconische vrouwen de witte blouse geïntroduceerd als een tijdloos en veelzijdig kledingstuk dat nog steeds populair is in de modewereld.

Dit is trouwens mijn (Mariko) eigen persoonlijke favoriete iconische witte blouse-drager ever: Mrs. Mia Wallace in Pulp Fiction.

Mia Wallace witte blouse

Kwaliteitsmaterialen en een tijdloos ontwerp

Een klassieke blouse is bij voorkeur gemaakt van kwaliteitsmaterialen, zoals katoen, linnen of zijde. Dit zorgt ervoor dat de blouse duurzaam is en lang meegaat. Het ontwerp moet tijdloos zijn, zodat de blouse niet snel uit de mode raakt en jarenlang gedragen kan worden. Een eenvoudig ontwerp zonder veel opvallende details is daarom ideaal. Persoonlijk houd ik van een katoenen blouse, zoals dit witte heren overhemd van Hema - €27,50. Zo zie je maar dat een stijlvolle verschijning dus helemaal niet duur hoeft te zijn. 

heren oxford overhemd wit

Geschikt voor verschillende gelegenheden

De perfecte klassieke, witte blouse is geschikt voor veel verschillende gelegenheden, van formeel tot informeel. Het moet gemakkelijk kunnen worden gestyled voor verschillende outfits en gelegenheden. Zo kan de blouse bijvoorbeeld mooi worden gecombineerd met een zwarte pantalon en hakken voor een formele look, of met jeans en sneakers voor een meer casual look (zie de video's hieronder).

Stijltips voor een klassieke blouse

Er zijn veel manieren om een klassieke blouse te stylen. Een van de meest populaire manieren is om de blouse in een broek of rok te stoppen voor een 'nette' look. Een andere optie is om de blouse losjes te dragen over een strakke broek of jeans voor een meer casual en ontspannen look.

De witte blouse kan eindeloos worden gecombineerd met verschillende accessoires, zoals een chunky statement ketting, een sjaal of een blazer. Met deze accessoires voeg je jouw eigen stijl en persoonlijkheid toe aan je outfit.

Hieronder twee verschillende benaderingen voor het stylen van je blouse. Maar uiteindelijk komt het erop neer dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

Long story short

Het mag wel duidelijk zijn dat een klassieke blouse is een tijdloos kledingstuk dat in elke garderobe thuishoort. Deze moet gemaakt zijn van kwaliteitsmaterialen en een tijdloos ontwerp hebben. Een goede pasvorm en neutrale kleuren zijn ook belangrijk voor een klassieke blouse. Het is geschikt voor verschillende gelegenheden en kan op veel manieren worden gestyled. Met een paar slimme styling tips kun je een klassieke blouse dragen op een manier die bij jouw stijl en persoonlijkheid past. 

💛 Vertel, heb jij een witte blouse in je kast? Ben je geïnspireerd of heb je nog aanvullende tips? Ik hoor het graag!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.