Herfstig nazomeren met Iced caramel coffeeshake

Herfstig nazomeren met Iced caramel coffeeshake

Als het nog te warm voelt voor echt herfst, maar het nieuwe seizoen kriebelt al wel... dan is het tijd voor een Iced caramel coffeeshake. Als je het ons vraagt: the best of both worlds in dit geval. Nog lekker verfrissend, maar al wel vol van smaak.

Mocht je de shake overwegen te maken... ga dan all the way en combineer 'm met de Carrot cake to die for! Een perfecte match.

Het recept

Dit makkelijke én verrukkelijke recept komt van Marjolein van Happlify Crew member Koffie kàn. Als iemand weet wat voor leuks en lekkers je allemaal met koffie kunt doen is zij het wel. Marjolein en haar man Frederik zijn koffie-experts en koffiebranders met een grote passie voor heerlijk zachtaardige koffie en dat proef je!

Ingrediënten

Aantal porties: 1 groot glas
Kcal: dat hoeven we niet te weten
Nodig: blender of staafmixer

 • 6 koffie ijsblokjes
 • 180 ml halfvolle melk
 • 3 scheppen vanille ijs
 • 2 el karamelsaus
 • 1 el chocoladesaus
 • 2 el slagroom

Bereidingswijze

 1. Doe de ijsblokjes, melk, karamel- en chocoladesaus samen met het ijs in de blender en mix tot het een romige shake is.

 2. Giet in een hoog glas en werk af met de slagroom.

 3. Je kunt er eventueel nog wat karamelsaus bovenop doen als je een echte caloriebom wilt. Geniet er onmiddellijk van!

TIP: Om écht lekkere koffie ijsblokjes te maken, vries je 6 ristretto's van Mokka Espresso van Koffie Kàn in een diepvries ijsblokjesbak in.

Koffie kàn Winactie!

Zin in koffie gekregen? Goed nieuws! Van Koffie kàn morgen we een vrolijk geel geglazuurde Sass & Belle Mojave mok verloten én 2 pakjes Koffie kàn koffie, pads of cups naar keuze.

Lijkt jou dit wel wat en wil je binnenkort héle lekkere koffie drinken? Waag dan een gokje en doe mee aan deze winactie:
✅ 1 - Volg @happlify en @koffie_kan op Instagram
✅ 2 - Laat een ☕️ achter onder deze Instagram-postLeuk: laat weten met wie je weer eens een lékker kopje koffie wilt drinken
✅ 3 - Optioneel: 
tag degene waarmee je deze koffie wilt drinken

 Voorwaarden van de winactie

 • de winactie is van 19 t/m 30 september 2020
 • iedereen mag meedoen aan de winactie
 • hoe werkt het? 1 – Volg @happlify en @koffie_kan | 2 – Laat i.i.g. een ☕️ achter in de comment onder desbetreffende Happlify-post | 3 - Optioneel*: tag iemand met wie je deze koffie zou willen drinken (*taggen heeft geen effect op je win kans)
 • na 30 september 2020 loten we de winnaar en maken we deze bekend. Houd hiervoor Instagram in de gaten
 • met de winnaar zelf wordt persoonlijk ook contact opgenomen
 • de winnaar heeft dan 24 uur om haar of zijn prijs te claimen
 • de prijs bestaat uit geel geglazuurde Sass & Belle Mojave mok verloten én 2 pakjes Koffie kàn koffie, pads of cups naar keuze, niet inwisselbaar
 • reacties zijn openbaar en door iedereen te lezen en in te zien
 • deze promotie wordt niet gesponsord, onderschreven, georganiseerd of geassocieerd met Instagram en/of andere sociale media welke zijn gebruikt bij deze winactie

Maak dit heerlijks met met...

De beste shake maak je het best met mooie en goede spullen en ingrediënten. Hier een voorzetje voor een succesvolle, professionele Iced caramel coffeeshake.

1 - Mokka Espresso Koffie

Hartig en krachtig, vol zuiderse pit. Maar helemaal niet hard of bitter. Je krijgt een moderne, gedurfde harmonie tussen het rinse van rabarber en het zoete van abrikoos, de lichte aciditeit van jonge wijn en de warme kracht van sandelhout. Een verrukkelijke creatie die wonderwel resulteert in een romige espresso. Perfect ook voor het maken van heerlijke koffie ijsblokjes!

Verkrijgbaar via Koffie kàn - €3,85

2 - Nadesign mok keramiek - ecru

Deze ecrukleurig mok van NADesign zorgt voor een prachtige basis op je tafel. Met een subtiele glans en mat effect is dit een echte klassieker. Combineer hem in je lichte Scandinavische interieur met andere subtiele kleuren maar door de tijdloze vormgeving past deze mok zich moeiteloos aan, aan iedere tafelsetting. Elke mok uniek.

Verkrijgbaar via maison KOOS - €9,95

3 - Slow coffee - Koffie kàn boek

Zin in meer recepten met koffie? Dat is Slow Coffee wel wat voor jou. Het is een eigenzinnig koffieboek is een leuke gids voor de koffiegenietende thuisdrinker, de nieuwsgierige koffiefreak, de dappere experimenteerder en de vlijtige kenniszoeker, die bewust wil genieten van 'het koffiemoment'. 

Verkrijgbaar via Koffie kàn - €19,99

 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Maak je eigen happy jungle

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden