Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Ga toch puzzelen!

Ga toch puzzelen!

Puzzelen oubollig? Welnee puzzelen is weer helemaal hip en door de tijd van het vele thuis zitten zijn de legpuzzels weer van zolder gekomen en was er een run op puzzels in de online winkels. Ik ben ook zo'n persoon. Vroeger heb ik alle puzzels in elkaar gezet maar door tijdgebrek jaren niet gedaan maar nu ik er weer mee bezig ben is het een soort van verslaving geworden. 

Illustratieve puzzels

De Falcon de luxe puzzels zijn vaak romantisch en nostalgisch. Even terug in de tijd. Tegenwoordig vind je onder deze lijn ook leuk gekleurde, illustratieve puzzels. Deze puzzels hebben een opvallende blauwe achterkant en past unieke druk- en snijtechnieken toe wat mooie luxe puzzels oplevert met uiteenlopende thema's. 

 

 

Meer uitdaging

Zoek je wat meer uitdaging? De Wasgij puzzels zijn een echte uitdaging. Puzzels waarbij je de toekomst moet puzzelen (Destiny), waar men naar kijkt (Original) en wat er gaat gebeuren (mystery). De afbeelding op de doos kun je dus niet gebruiken dus extra moeilijk maar wel erg leuk, want het zijn grappige afbeeldingen en je kunt lekker fantaseren. Om je een beetje te helpen zitten er wel wat hints in en op de doos. Ik vroeg mij altijd al af wat Wasgij betekende en de betekenis is simpeler dan je denkt. Wasgij is het omgekeerde van jigsaw wat legpuzzel betekent en je puzzelt dus het omgekeerde wat op de doos staat. 

Ook enthousiast geraakt neem dan een kijkje op Puzzels - Jumbo en kies één of meerdere puzzels uit om mee aan de slag te gaan. 

Puzzeltips

Als fervent puzzelaar kost het mij niet veel moeite om de puzzel snel af te krijgen maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Hieronder een paar tips om het puzzelen makkelijker te maken. 

 1. Zoek eerst de stukjes van de rand bij elkaar.
 2. Ga zelfde kleuren bij elkaar zoeken en zit die stukjes alvast in elkaar en leg ze op de juiste plek binnen de rand.
 3. Doe eerst de makkelijke dingen zoals stukjes met felle kleuren of een voorwerp de je makkelijk in elkaar kunt zetten. Een blauwe lucht of een grasveld nog even laten voor wat het is, want dat is alleen maar passen en meten en voor mij niet het leukste om te doen van de puzzel.
 4. Als je twijfelt of een stukje echt pas draai de stukjes dan om, want vaak zie je het aan de achterkant wel. 
 5. Kijk goed naar de afbeelding en details. Je gaat het steeds makkelijker zien naarmate je een gevorderd puzzelaar wordt. Dat is natuurlijk wel even anders met de Wasgij puzzels, want daar puzzel je de afbeelding niet maar met wat verbeelding kom je daar ook wel uit. 

  Over de auteur

  Tessa Droge

  Tessa Droge
  Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

  Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

  Happy thoughts

  Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

  Reacties

  maartje - 25 juli 2021

  Oh…wat leuk!!! Ik ga meteen reageren op Insta met mijn reden om te willen winnen.
  Bedankt voor deze actie

  Emma - 25 juli 2021

  Puzzelen is verslavend!
  Samen met mijn kleindochter hebben we al heel wat puzzels gelegd.
  Deze gezellige zomerpuzzel willen wij dan ook graag winnen.

  Laat hier wat vrolijks achter

  Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

  * Verplichte velden