Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Verrukkelijke plaattaart met peer en brie

  • 2 min leestijd

Zoek je een beetje warme gezelligheid, maar iets wat nog niet te zwaar is? Dan is dit een recept voor deze vreemde in between tijd. Iets wat warm uit de oven komt en toch ook een beetje fris van smaak is, de verrukkelijke plaattaart met peer en brie van Foodaholic (aka ...Daniëlle). Bij haar vind je overigens nog veel meer van dit soort mooie recepten.

Je hebt niet veel ingrediënten nodig en moeilijk is dit gerecht ook niet. Met goede honing wordt deze plaattaart echt een onweerstaanbaar. Peer is volgens Milieu centraal een fruitsoort die in de lente en aan het einde van de zomer/begin herfst uit Nederland komt, dus daarmee zit je ook goed.

Volgens de seizoenen eten

Iets waar we blij van worden trouwens: volgens de seizoenen eten. Op Milieu centraal kun je precies zien welke groente- en fruitsoorten er in welke maand gewoon uit Nederland komen. Hierdoor weet je altijd wat de beste keuze is, in welk seizoen, voor jou én voor het milieu. Handig.

Trust me, dit lust iedereen.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 rijpe peren
  • 150 gram brie
  • 2 flinke eetlepels smeerkaas
  • honing (die je kunt schenken)
  • 1 flinke hand walnoten
  • 1 flink pluk rucola (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer hem in met de smeerkaas.
  3. Schil de peer en snijd in plakjes/ stukjes. Verdeel de peer over de smeerkaas. Snijd de brie in plakjes en leg ook dit erop.
  4. Verkruimel de walnoten en strooi deze over de plaattaart. Verdeel er honing naar smaak over en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  5. Houd het wel in de gaten, want de ene oven is wat sneller dan de andere.
  6. Serveer met rucola erover heen gestrooid.

TIP: de taart is lekker om met een salade of bij een kom soep te eten.

Honing

honing

De beste honing is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers. Check daarom altijd even het etiket of bestel honing waarvan je zeker weet dat de ingrediënten in orde zijn. Bij Lekkerhoning.nl bijvoorbeeld kun je echte kwaliteitshoning bestellen en steun je de biologische imkers in Nederland en andere Europese landen.
 

Froodyz
Auteur - Daniëlle van Foodaholic
Daniëlle houdt van lekker eten en deelt op haar blog Foodaholic daarom recepten, toffe hotspots, kookboek tips en product reviews. En dat doet ze geweldig! Check haar blog voor nog meer heerlijke recepten waar je blij van wordt en volg Daniëlle hier op Instagram. Handig: de recepten index.

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken