Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Sint Maarten lampion met Japanse twist - DIY

Sint Maarten lampion met Japanse twist - DIY

Ga zelf aan de slag dit jaar en maak je eigen lampion voor Sint Maarten. Geef er een Japanse draai aan met deze leuke, makkelijke lampionnetjes van origamipapier. Je hoeft er niet veel voor in huis te halen en ze staan garant voor een gezellige knutselmiddag.

Wat is Sint Maarten?

Ik heb online even rondgesnuffeld en las dat zelfs wetenschappers niet weten of Sint Maarten van oorsprong een heidens of katholiek feest is. Laten we het voor het gemak houden op een mix van allebei: een bedelfeest voor de allerarmsten in de wintermaanden. Wij hebben 11 november als traditie omarmd en er een mooi feest van gemaakt om samen met alle lagen van de bevolking te vieren.

Japanse lampionnetjes

Sint Maarten lampionnen DIY

Deze lampionnetjes kom je, samen met heel veel andere kleurrijke versieringen, in juli en augustus overal tegen in Japan. Dan vieren ze Tanabata, het sterrenfestival. Haal gewoon een lichtsnoer door de lampionnen, hang ze aan een tak en maak heel makkelijk een lampion voor onze eigen Sint Maarten.

Tegenwoordig kun je overal lichtsnoeren met (oplaadbare) batterijen kopen, zelfs met sterretjes en mooie balletjes, zo maak je hem nog mooier.

Aan de slag

Dit heb je nodig voor drie lampionnetjes:
- download van de lampion die staat HIER 
- origamipapier van 15x15cm, mooi origamipapier shop je HIER
- liniaal
- potlood
- schaar
- toiletrolletjes (genoeg voor iedereen die meedoet)
- pritt, of andere lijm
- touw
- dikke naald
- (bamboe) stok
- tape
- lichtsnoer (kan ook met fietslichtjes)
- stevige tape om het batterijenkastje vast te plakkenSint Maarten DIY

Download de how-to van de lampionnen en maak ze zoals beschreven, plak ze voor de stevigheid rond het toiletrolletje. Dat hoeft dus niet!

Rijg touwtjes door het lampionnetjes met de naald en een stuk touw. Hang de lampionnetjes aan de stok en doe het lichtsnoer er doorheen en overlangs. Plak het baterijenkastje van het snoer stevig vast aan de stok, da’s dan meteen een handvat!

TIP: je kunt ook in één keer een hele grote maken (zie foto inzet), neem dan een groot vel stevig papier.

Sinte Sinte Maarten

Maak er met vrienden en vriendinnen een knutselfeest van, eet wat lekkers van tevoren en ga met z’n allen gezellig de deuren langs. Vergeet je snoeptas niet, zing uit volle borst en laat je zelfgemaakte lampion vrolijk twinkelen, nu kan jouw Sint Maarten niet meer stuk!
Sint Maarten lampionnen

Over de auteur

Ingrid van Roppongi

Ingrid Beyer van Roppongi
Ingrid van Happlify crew member Roppongi is een veel te bescheiden Japan-expert die je álle ins en outs kan vertellen. Roppongi is dé webshop voor liefhebbers van Japan, design, lekker eten, thee en DIY. Bezoek Roppongi en het blog regelmatig voor het snelste tripje naar Japan. 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Originele en creatieve cadeaus
Volgende Klaar voor de herfst met deze gratis smartphone wallpaper

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden