Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Ouderen verdienen onze aandacht, help je mee?

Ouderen verdienen onze aandacht, help je mee?

Iedereen is betrokken in de situatie waarin we zijn beland door het coronavirus. De één merkt er meer van dan de ander. Zo werken wij zelf altijd in ons kantoor aan huis. Het enige wat bij ons anders is, is dat onze zoon nu ook thuis is mét schoolwerk.

Maar hoe het ouderen bijvoorbeeld treft, dat is een heel ander verhaal. Ten eerste natuurlijk omdat het coronavirus een veel groter gevaar voor deze groep is. Maar ook omdat oudere mensen in deze tijd nog makkelijker vereenzamen nu de verpleegtehuizen op slot zijn en we elkaar voor een lange tijd niet kunnen bezoeken.

De laatste weken zijn er veel positieve initiatieven opgezet om elkaar te helpen, dat is enorm hoopvol en hartverwarmend. Sire startte de #daslief campagne, daarover lees je hier meer, waar je overigens nog veel meer mooie acties kunt ontdekken. Zoek ook maar eens op #coronahulp via social media!

Oud Geleerd Jong Gedaan

Happlify deelt deze acties graag, maar deze actie willen we graag even extra onder de aandacht brengen: Oud Geleerd Jong Gedaan. Deze stichting bestaat al even en is sowieso een geweldig initiatief. Via deze stichting geven studenten doorgaans interactieve colleges aan senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen.

Het aanbod is divers, van strafrecht, tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis, tot biologie. Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom willen we ze graag online gaan aanbieden. Op die manier kunnen we alle ouderen toch bereiken.

Van offline naar een online platform!

Normaal is dat dus op lokatie, maar nu wordt er een inhaalslag gemaakt om de colleges beschikbaar te maken met behulp van een online platform. Daar is budget voor nodig. Kort gezegd: zonder hulp komt het er niet. Donaties van klein tot groot helpt OGJG én de thuiszittende senioren. Je vader of moeder bijvoorbeeld, die nog wel thuis woont, maar nu waarschijnlijk een stuk minder vaak bezoek krijgt? Of je opa, in het verpleeghuis waar helemaal niemand meer mag komen. Jij kan ervoor zorgen dat zij toch wat afleiding krijgen en online zoveel mogelijk interessante, interactieve colleges kunnen gaan volgen.

👉 Dit is de link waar je kunt doneren 👈

"Het zou geweldig zijn als dit allemaal zo snel mogelijk van de grond komt, elke donatie is welkom. Alvast heel veel dank, namens alle leergierige ouderen in Nederland en het team van stichting OGJG."

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden