Netflix Tip: The Good Place

Netflix Tip: The Good Place

Zoek je een verse Netflix serie voor een good old bingewatch? Eentje die lekker wegkijkt, absurd, best hilarisch is én stiekem ook een ietsje diepere boodschap heeft? Waag je dan eens aan The Good Place.

De serie gaat over Eleanor Shellstrop die na een heel sneue doodsoorzaak aankomt in het hiernamaals. Ze wordt verwelkomd door Michael, de 'architect' van het ogenschijnlijk perfecte dorpje waar ze voor eeuwig gaat wonen. Het hiernamaals bestaat uit The Good Place (een soort hemel) en The Bad Place (de hel?). Waar je na je dood thuishoort wordt bepaald door ethische punten voor alles wat je deed op aarde. Door bizarre en super slimme elementen -die visueel heel mooi zijn uitgewerkt!- verveelt de serie geen moment en werkt het zo nu en dan flink op de lachspieren.

Milieuactivisten uitschelden

Eleanor heeft zelfkennis en weet dat ze een luie egoïst was die milieuactivisten uitschold en nepmedicijnen verkocht en dat er daarom een fout is gemaakt. Ze ontmoet haar 'soulmate' Chidi Anagonye, een morele filosoof uit Senegal, die haar wil helpen om een goed persoon te kunnen worden. 

Afgehaakt

Eerlijkheidshalve ben ik toen de serie uitkwam, na drie afleveringen afgehaakt. Ik trok de absurditeit toen even niet of zo. Maar toen ik er laatst weer aan begon, zat ik binnen no-time in het derde seizoen. Het kijkt dus echt wel lekker weg als het je genre is, maar je hoofd moet er wel naar staan om door het begin heen te komen. Inmiddels staat seizoen vier online en heeft de serie eind januari 2020 een spetterende finale gehad. Ik kan niet wachten!

Kortom: zoek je een serie (met nog vier seizoenen te gaan!) om je even te onttrekken aan nu. Netflix & chill dus. Houd je van lichte filosofie, verrassingen, georganiseerde chaos (bij een ander), feel good en scherpe humor af en toe? Kijk The Good Place. You're welcome! Leuk: er is ook een The Good Place Youtube-kanaal voor bloopers en extra's.

Heb jij al gekeken, en wat vond jij ervan? Vertel!

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Of over jouw favo Netflix serie waar je super blij van wordt? Klik hier

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Een recept voor pure, natuurlijke DIY zonnebrandcrème

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden