Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Maak je eigen happy jungle

  • 3 min leestijd

Planten, in elk huis komen ze wel voor en ik kan eigenlijk alleen maar voordelen opnoemen van deze leuke sfeermakers in je huis. Al heb ik niet zulke groene vingers en gaat er bij mij ook wel eens eentje dood gaat het verzorgen mij over het algemeen goed af en als je de juiste planten uitzoekt hoef je er soms maar weinig aan te doen.

Urban jungle thuis

De voordelen van de kamerplant

Eerst maar even de voordelen van de kamerplant. Want dat is best een mooi lijstje:

  • Ze maken je gelukkiger. Je haalt buiten binnen en omdat je over het algemeen meer tijd binnen dan buiten doorbrengt maak je er binnen gewoon een jungle van. Ook kan je lekker ontspannen bij het verzorgen van je planten en natuurlijk veel praten tegen ze want het werkt. 
  • Ze produceren zuurstof. Planten vullen je huiskamer, badkamer, slaapkamer of waar je plant ook staat met lucht, omdat ze koolstofdioxide omzetten in zuurstof. 
  • Ze houden de lucht gezond. Planten verschonen ook de lucht. Giftige stoffen zoals formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, benzeen, ammonia en tolueen die in de lucht hangen en wat wij vaak niet weten (en ook niet van naam kennen) zetten planten om in schone stoffen. 
  • Ze houden je gefocust. Als je snel bent afgeleid is een plant in de buurt dus ideaal, want het helpt bij je concentratie.
  • Ze houden je gezond. Omdat planten natuurlijke luchtbevochtigers zijn kan het helpen bij keelpijn, hoesten en een verstopte neus. 
  • Ze zorgen dat je beter slaapt dus zet snel een paar planten neer op je slaapkamer. Omdat ze aromatische stoffen uitstoten en zuurstof omzetten ben je zo in dromenland. En helemaal als je lavendel neerzet, want deze plant staat bekend om haar cumarinen waardoor je beter slaapt. 
  • Ze zorgen voor een lagere bloeddruk. Uit een studie van Kansas State University blijkt dat patiënten die uit een operatie kwamen, sneller herstelden als er bloemen en planten in hun kamer stonden en daardoor kregen ze dus ook een lagere bloeddruk.  
Luchtplantjes

Ideale plantjes

Als je klein woont zijn luchtplantjes de ideale plantjes. Ook als je echt geen groene vingers hebt moet je echt je best doen om deze plantjes dood te laten gaan. Het zijn de Tillandsia's die ik tegenkwam bij Airplantshop. Wat een leuke plantjes verkopen ze hier! Nou eigenlijk is het meer de aankleding van de plantjes. De Tillandsia heeft weinig verzorging nodig. Een beetje water 1 à 2 keer per week, wat licht en lucht en een beetje liefde en je plantjes zullen weelderig groeien. 

Ik was gelijk verliefd op het jellyfish (zee-egels) trio. Met hun mooie zee-egelschelp zien ze er erg schattig uit en je kunt ze op vele manieren decoreren. Aan een lamp hangen ze leuk, maar in een grote vaas hangend aan een tak ziet er ook heel leuk uit. 

De staande Tillandsia in schelp worden met zijn drietjes geleverd en staan leuk in je woonkamer, maar om je werkplek mee op te vrolijken zijn ze ook ideaal. 

Kan je dus ook wat geluk, gezondheid en concentratie gebruiken ga dan planten shoppen en maak van je woonkamer een gezellige jungle.
 

Tessa Droge

Auteur - Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken