Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Happy Youtube Find: Almost famous

Happy Youtube Find: Almost famous

Hoewel we met Happlify graag een offline lifestyle nastreven, vinden we toch af en toe wat op internet wat het delen meer dan waard is. En zeker nu we thuis moeten blijven is internet zo'n slechte plek nog niet. Bovendien vind je er vaak mooie dingen die je helemaal nog niet wist. Neem nou deze mini documentaire van Op-Docs - The New York Times 'Almost famous'.

Halverwege de jaren negentig ontmoette singer-songwriter Kim Hill een jonge rapper die voorstelde om samen muziek te gaan maken. De naam van die rapper was will.i.am, en zijn groep was een opkomende underground hip-hop crew uit Los Angeles: The Black Eyed Peas. De rest is geschiedenis - of toch niet helemaal...?

Kim Hill voelde zich in 2000 niet meer zo thuis bij de Peas (ze legt het in de video zelf veel beter uit), besloot de groep te verlaten en haar eigen stem te vinden. Helaas kwam dat niet zo goed van de grond, terwijl The Black Eyed Peas wereldwijde faam bereikte met mega hits zoals 'I Gotta Feeling'. Hill heeft spijt van haar beslissing, omdat ze gemist heeft waar elke artiest van droomt. 

I have my happy

Toch sluit ze dapper af met 'I have my happy' en dat is mooi en sterk én wellicht het enige wat je achteraf in haar situatie kunt zeggen. Ze heeft dan wel niet de spotlights, maar ook niet de sh*t die erbij komt kijken. Ze heeft haar happy, is moeder van een prachtige zoon en maakte ooit een heel moedige keuze. Kim is het voorbeeld van hoe je op een epische manier met teleurstelling omgaat.


Het gaat over het overwinnen van teleurstelling op de meest epische manier

'Almost Famous' is een speciale Op-Docs-reeks korte films geregisseerd door Ben Proudfoot met mensen die bijna geschiedenis hebben geschreven - en dus helaas nét niet. Dit zijn verhalen over het overwinnen van teleurstelling op de meest epische manier, van een astronaut die nooit vloog naar een superster die dat nooit was.

Meer over deze intrigerende 'Almost Famous' series vind je hier.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Of over jouw favo Netflix serie waar je super blij van wordt? Klik hier

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden