Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Happy DIY tutorial: rustiek en gezellig Pasen

Happy DIY tutorial: rustiek en gezellig Pasen

Als we geluk hebben is het met Pasen lekker weer en luidt dat weekend een fijne tijd in. Wat Pasen voor jou ook betekent, op je Paasbest gezellig samen zijn is altijd een goed idee. Wil je er dit jaar wat bijzonders van maken, dan helpt dessin ontwerper Joke van Studio Assorti je daar graag mee. Zij maakte deze mooie DIY tutorial voor een happy Pasen.

De studio van Joke is gelegen in het Vlaanderen waar mijn voorouders ook vandaan komen. Bij het zien van de foto's en de DIY verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Haar Paastafel box en sfeer is precies zoals ik me die van vroeger herinner, een trip down memory lane. Die ouderwetse gezelligheid kan iedereen wel gebruiken nu. 

Met deze DIY van Joke kun je heerlijk aan de slag, alleen op een regenachtige zondag of gezellig samen. Kinderen houd je hier ook wel even mee zoet.

Benodigdheden

• luchtdrogende klei
• scherp mesje
• print silhouetten kip, haan en ei - download hier
• fijn penseel
• blauwe deco verf
• voor de afwerking: touw of lint

Stap 1

Rol de klei uit op een plat oppervlak, tot ongeveer 3 mm dikte. Je kan een deegroller gebruiken of een effen glazen fles.

Stap 2

Knip de silhouetten uit het papier en leg ze boven op de klei. Met een scherp mesje ga je eerst voorzichtig langs de contour en daarna snij je de figuren helemaal uit.

TIP: wil je dit project samen met je kids doen, dan kan je ook kant en klare uitsteekvormpjes gebruiken.

zelf drogende klei

Stap 3

Maak een gaatje met een saté stokje, zodat je achteraf een touwtje of een lintje erdoor kan halen. Niet te dicht bij de rand zodat het niet kan doorscheuren.

Stap 4

De gekartelde randjes en andere oneffenheden kan je makkelijk wegwerken. Dip je vinger in een kommetje met water en strijk de randjes voorzichtig effen.
Paas DIY

Stap 5

Laat de figuren minstens een dag uitdrogen. De klei moet helemaal uitgehard zijn.

Stap 6

Na het drogen kan je nog met een fijn schuurpapier (korrel 240) de laatste restjes oneffenheden wegwerken. Maak ze daarna helemaal stofvrij met een zachte doek.
Paas decoratie

Stap 7

Nu kunnen we de figuurtjes beschilderen met deco verf. Laat ze een paar uur drogen.


Stap 8

Werk af met een touw of lintje, en deze kunnen zo de paasboom in !

Tip : je kan de figuren ook gebruiken als tafelkaartjes. Knoop ze vast aan een servet en schrijf de naam van je tafelgasten op de achterkant.

Mix & match met de bijpassende accessoires

1 - Servet - 'plein air' kippen blauw

SERVET PLEIN AIR | KIPPEN BLAUW

Een gezellig familie ontbijt of een romantisch diner, de servetten met blauwe kippenprint zijn een mooie aanvulling bij de placemats, tafellopers en tafelkleden van Studio Assorti!
De collectie 'plein air' is geïnspireerd op het franse platteland. De originele illustraties zijn handgetekend en zijn een knipoog naar de historische 'toile de jouy 'stijl. Ontdek ook nog de andere producten uit deze collectie die matchen met de servetten. Studio Assorti - €5,99

2 - Kussen - 'plein air' kippen blauw

KUSSEN PLEIN AIR | KIPPEN BLAUW

Style je stoel of bank in een handomdraai rustiek met dit unieke kussen met blauwe kippenprint. De kussens zijn verkrijgbaar als complete set of als losse kussenhoes.
De collectie 'plein air' is geïnspireerd op het franse platteland. De originele illustraties zijn handgetekend en een knipoog naar de historische 'toile de jouy' stijl. Ontdek de complete collectie bij Studio Assorti. Niet alleen leuk voor Pasen! Studio Assorti - €29,95

3 - Studio Assorti Paastafel Box

Paastafel box

Heb je een zalige paasbrunch gepland? Dan mag een mooie styling zeker niet ontbreken. Met de Studio Assorti Paastafel Box heb je een geweldige paastafel in een handomdraai!
De nostalgische collectie 'plein air' is bijzonder sfeervol en  geïnspireerd op het Franse platteland. De originele illustraties zijn handgetekend en een knipoog naar de historische 'toile de jouy' stijl. Studio Assorti - €125,-

Zo... heb jij al zin in Pasen?

Over de auteur

Joke van Studio Assorti
Joke Seys van Studio Assorti
Studio Assorti is een interieur- en lifestyle label, dat de alledaagse dingen in het leven mooier maakt, met originele homeware & papergoods. De prints op de producten zijn eigen ontwerpen van Joke en ontstaan uit unieke handgetekende en handgeschilderde illustraties.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden