Happy Kerst weetjes en de beste cadeautjes

Happy Kerst weetjes en de beste cadeautjes

De kerstperiode kan flink druk en stressvol zijn, de aanloop er naartoe, cadeautjes kopen, eten regelen, wanneer en met wie vier je kerst. Op de dag zelf móet alles perfect zijn en juist dan gebeurt het allemaal precies niet zoals je het had gepland. Het is soms zelfs zo'n gedoe dat je op een gegeven moment zelfs tegen die 'verplichte dagen' op gaat zien.

Zonde van die 'gezelligste tijd van het jaar toch'? Daarom vond je hier al eerder de blogpost 'Tips voor relaxte feestdagen' en bij deze krijg je nog wat extra feel good feesttips, happy weetjes en de beste cadeautjes voorgeschoteld. Op naar een Merry Christmas!

Kerstreünie

Eerst maar eens naar deze kerstcommercial met een ontroerende reünie van... E.T. en Elliot! Niet veel nieuws aan de zon, een beetje een slap verhaal, maar hé: E.T. is back en het geeft je eventjes vier minuten terug in de tijd... Meer over kerstfilms lees je hier.

🎅 Lees ook Tips voor relaxte feestdagen

Vintage Happy X-mas

Je zal mij nooit horen zeggen dat 'vroeger alles beter was', maar met kerst kan het mij niet nostalgisch genoeg zijn. Van Dolly met Kenny tot de musket kransjes met rode stikken in de boom. Elk jaar kruipt er hier weer een nieuwe traditie bij. Er hangt iets rond kerst, het mag fout, kleurrijk en kitch zijn, zolang het maar gezellig is en met de juiste bedoeling. Een heel inspiratiebord vol met goede bedoelingen vind je hier: Vintage Happy Xmas, dan weet je een beetje wat ik bedoel. Misschien haal je er nog wel wat inspiratie uit!

All I want...

Last Christmas van Wham! (1984) wordt natuurlijk grijs gedraaid, maar er is er nóg zo één uit de vorige eeuw die ook bij jou vast vaak op repeat gaat. All I want for Christmas is You van Mariah Carey offcourse. Hier een paar leuke weetjes:

  1.  Wat deed jij 25 Kersten geleden? Zo oud is deze all time favorite namelijk dit jaar (in 2019) geworden. Poe, feel old yet?

  2. Maar wist je dat deze favo er bijna niet zijn geweest zou zijn!? Mariah was destijds getrouwd met Tommy Mottola, tevens hoofd van haar platenlabel. Hij vond een kerstalbum meer iets voor belegen artiesten en dus niet goed voor haar carrière. Ze deden de gok...

  3. En HOE goed kun je gokken?! Met de wereldwijde verkoop van 16 miljoen exemplaren is het Mariah’s grootste succesnummer. Het is de 11e bestverkopende single aller tijden. In 2013 stond er al meer dan 50 miljoen dollar op Mariah’s rekening aan royalty’s alleen. Het nummer heeft meer dan 550 miljoen views op YouTube en bijna 510 miljoen plays op Spotify. Kaching!

  4. Oh, en Mariah schreef de tekst en de melodie zelf, binnen 15 minuten. The OG Girlboss als je het mij vraagt 💪

 Tijdloos, iedereen kent het liedje. Kijk maar.

🥧 Kersttip: Het toetje dat ie-der-een lust: Cherry cobbler

De beste cadeautjes

Moet je nog kerstshoppen, zoek je alleen nog naar dat éne bijzondere cadeautje óf iets moois voor jezelf op Kerstavond? Dan heb ik wel een paar happy tips voor je.

1 - Black Pearl vergulde oorbellen

Jack Sparrow zou er jaloers op zijn. Niet één maar twéé Black Pearls! Wat een prachtige vrouwelijke donkere parel oorbellen. Creolen met 15mm platte zoetwaterparels. Mooi bij iedere feestelijke outfit! Materiaal: verguld 925 sterling silver, zoetwaterparel
. Maat: creolen 14mm, parel 14mm. Ook in zilver verkrijgbaar. 

Verkrijgbaar bij Jaylaa - €31,95

2 - Hooray it's today Muurvlag

Geef deze aan iemand die eraan herinnerd mag worden dat het leven gevierd mag worden. Een nieuw jaar, een zo positief mogelijke houding!
details
• afmetingen: 21 cm x 32 cm
• materiaal: katoen en vilt
• handgemaakt
• incl. stok en touw om muurvlag op te hangen

Verkrijgbaar bij Gekkiggeit - €17,50

3 - Tokyo Design Studio Flora Japonica Pastabord Ivy

Een paar van deze borden en het avondeten is meteen een diner! Deze pastaborden uit de Flora Japonica serie van Tokyo Design Studio zijn in het echt nog mooier dan op de foto! En dit bord met ivy bladeren is perfect om je pasta op te serveren, maar een lekkere salade, of ander noedelgerecht kan natuurlijk ook. Eet elke dag zo bijzonder als met Kerst.

Verkrijgbaar bij Roppongi - €11,50

 

3 - Paper Time Werkplanner Special Edition

2020 is om de hoek en plannen is vooruitzien. Dat plannen die je lekekr makkelijk en mooi met de werkplanner van Paper Time. Dankzij een slim niet-datumgebonden planningssysteem met ringbandje en losse vullingen is Paper Time dé perfecte combi van een agenda (52 werkweken), notitieboek, social media planner en to-do-lijst. Doet het als cadeau ook bijzonder goed ;-)

Verkrijgbaar bij Paper Time - €29,95

 

 

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Happy op je werk? Deze 7 tips vergroten je werkplezier!

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden