Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Een Moederdag met Flair

Een Moederdag met Flair

Ken je nog dat gevoel van vroeger? Op school hard werken aan je allermooiste knutsel voor je moeder, vol spanning het thuis verstoppen en daarna trots je cadeautje geven, samen met een zelfgemaakt ontbijtje. Tegenwoordig ben ik degene die op Moederdag verwend wordt. Zelfs in deze bijzondere Coronatijd weten de juffen op afstand de spanning er alweer in te krijgen en zijn er knutselpakketjes heel stiekem het huis ingesmokkeld (wat ik natuuuurlijk niet gezien heb). 

Terwijl ik op afstand alle activiteit stiekem zit te bekijken, vraag ik me ineens af waar Moederdag eigenlijk vandaan komt. Een rondje Wiki maakt me alweer een stuk wijzer. Er zijn veel verschillende verhalen en geschiedenissen over de oorsprong van de ‘verering van moeder’. In 1644 werd deze speciale dag voor moeder al in Engeland geïntroduceerd, maar in Nederland moesten we wat langer wachten. Hier werd Moederdag geïntroduceerd in 1924 door de bloemensector om de bloemenverkoop te stimuleren. Dat lukte, nog steeds is een bos bloemen het meest gegeven cadeautje.

Wist je trouwens dat Moederdag in de hele wereld niet op één en dezelfde dag gevierd wordt? In Frankrijk wordt moeder bijvoorbeeld in het zonnetje gezet op de laatste zondag in mei, terwijl het in Engeland drie weken voor Pasen al tijd is voor ontbijt op bed.

Origineel uit de hoek komen...

Mijn moeder probeer ik altijd te verrassen met een origineel cadeautje, maar ik vind het toch elk jaar weer een lastige opgave. Ze is dol op lezen, chocola en een lekker glas wijn op z’n tijd, dus beland ik al snel in die hoek. Ze wordt hier wel echt blij van, dus op zich niets mis mee. Toch doe ik elk jaar weer m’n best om origineel uit de hoek te komen en speur ik allerlei websites af voor originele ideetjes. Het door mij bedachte sauna-uitje kan dit jaar helaas niet doorgaan, dus speur ik nog even door naar een leuk cadeautje wat thuis bezorgd kan worden bij mijn moeder.

Tijdens mijn speurtocht stuitte ik wél op een cadeautje wat ik zelf wel heel graag zou krijgen. Dit setje met hangers van rozenkwarts, de steen van de liefde, mag wat mij betreft wel op m’n dienblaadje liggen op 10 mei. Een cadeautje met Flair. Heb jij nog leuke ideetjes om aan je moeder te geven en waarmee zou jij echt blij gemaakt worden? Laat ze hieronder achter in een reactie. Veel plezier samen 10 mei!

Happy tips voor Moederdag

1 - High Tea cadeaubon nu met Milka chocolade

Met dit Moederdagcadeau kijk je alvast écht uit naar het moment dat jullie weer samen gezellig kunnen afspreken. De High Tea bon is 2 jaar geldig en bij talloze topadresjes in Nederland te gebruiken voor een goed verzorgde hightea. Bestel je nu zo'n leuke cadeaubon, dan krijg je er gratis een Milka chocoladebox bij. Maak je je moeder meer blij met een wijntje? Kies dan voor een High Wine bon!
Verkrijgbaar op Hightea.nl vanaf €20,-

2 - Voor je moeder en jou samen

Een cadeautje voor moeder én dochter, zo zijn jullie toch altijd een klein beetje samen. Wat een fijn idee is dat! Voor jong en oud is dat een super leuk idee en het cadeau gaat handig door de brievenbus. Deze sterling zilveren hanger is gemaakt met een mooi facet geslepen druppel van rozenkwarts, de steen van de liefde. Een mooier cadeautje is er toch niet?
Verkrijgbaar bij Jewels with flair vanaf €34,95

3 - Bewaar de mooie momenten in deze House Doctor kubussen

Weet je nog dat ene weekend, waar jullie samen met zoveel plezier op terugkijken? De schelpen en stenen liggen nog ergens in een zakje in de kast. Hoe leuk is het wel niet als je ze gewoon elke dag kunt zien? Stop er een lief briefje met datum bij en klaar is je onvergetelijke cadeau! Deze House Doctor glazen opbergdozen zijn in 3 maten verkrijgbaar. Ze zijn perfect om als kleine displays in huis te gebruiken.
Verkrijgbaar bij Interior Delights vanaf €11,95

4 - Voor creatieve moeders: Dora's loft

Stap voor stap zet je zelf dit mooie Robotime loft in elkaar. Het is een super leuk DIY-project voor als je wat tijd om handen hebt en het leuk vindt om zelf lekker bezig te zijn. In de loft met dakterras vind je onder andere een boekenkast, schilderijtjes, bloemen en een echt LED-lampje. In het pakket vind je naast de duidelijke instructie en alle onderdelen, ook een pincet, lijm, verf en kwastje, verpakt in een mooie cadeaudoos.


Verkrijgbaar bij Applepiepieces - €44,99

5 - Voor nieuwe Super Mama's

Zo rond Moederdag worden er ook veel nieuwe baby's verwacht. Dit Super Mama Kraampakket is een cadeau voor het kleine wondertje én voor mama. Vier huidverzorgingsproducten om het jonge baby huidje én de huid van mama optimaal en op natuurlijke wijze te verzorgen en te vertroetelen. Het is knuffelen tot en met! Dit Billybob & Pebbels pakket wordt als cadeau verzonden en heeft een heel zonnig prijsje.
Verkrijgbaar bij Billybob & Pebbels - €28,95

Mariko NaberAuteur - Miranda Tonkes


Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden