Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
Droom alvast weg bij vakantiegeheim Casale il Sogno

Droom alvast weg bij vakantiegeheim Casale il Sogno

Groene heuvels tot zover je kunt kijken waarachter de zon verdwijnt en je onder de sterren met een wijntje nageniet van de dag. Wat ga je morgen doen? Wandelen door het prachtige groen, plannen smeden voor het komende jaar, een rustiek dorpje bezoeken, poedelen in het zwembad of… misschien gewoon een boek lezen en onbeschaamd luieren in de hangmat.

Dat klinkt hemels. En ook al denk je nu (nog) niet direct aan vakantie, het verlangen is er wel. Even helemaal weg uit de hectiek en drukte van het alledaagse. Tijd voor je gezin en de tijd nemen om even helemaal tot rust te komen. Tussen al dat mooie groen, met geluiden van alleen de natuur en die pikdonkere avonden waar de sterrenhemel op zijn allermooist schittert...

Henry en Wendy vonden deze droom in Italië

Dat klinkt als een droom, maar wist je dat Henry en Wendy deze plek in Umbrië, het groene hart van Italië, voor jou hebben gevonden? Zij runnen nu alweer 13 jaar de geweldige vakantiebestemming Casale il Sogno. In en rondom hun eeuwenoude stenen boeren landhuis vind je een oase van rust en natuur.

Casale il Sogno opende in april 2007, een half jaar nadat Henry en Wendy het landhuis aankochten, werden de eerste gasten verwelkomd. Nog eens zes jaar later is het terrein uitgebreid met twee luxe safaritenten en een aantal vrije kampeerplaatsen. Dit vakantiegeheim ligt op 750 meter hoogte en is gelegen op 5 km van het middeleeuwse dorp Pietralunga in Noord-Umbrië in de, tussen Città di Castello, Gubbio en Cagli.

Ik vertrek, maar dan goed

Denk je aan 'Ik vetrek', dan komen er al snel doom scenario's omhoog van het gelijknamige tv programma. Ondergelopen campings, bouwvallen die niet meer te redden zijn. Gelukszoekers die op de bonnefooi lijken te emigreren om in een land een camping te runnen waar ze niet eens de taal van machtig zijn... Wendy en Henry zijn het schoolvoorbeeld van precies het tegenovergestelde.


Beter doen dan blijven dromen

Ondanks dat ze in Nederland alles goed voor elkaar hadden: allebei een goede baan, twee auto’s, een mooi huis, twee mooie kinderen, bleef Italië trekken. Henry had na een studie in Bologna en een baan in Milaan al het gevoel dat hij nog niet klaar was in Italië. Hij wilde graag terug en daar was het zaadje geplant. Met de gedachte: "Ik kan het beter proberen dan voor altijd blijven dromen", besloot hij samen met Wendy de grote stap te zetten. Alles is toen tot in de puntjes voorbereid en doorgerekend, van het bedrijfsplan tot aan de emigratie.

Meer lezen? Download hier het interessante Ik vertrek-verhaal van Casale il Sogno.

Coronatijd

Na een droomverhaal, is deze overgang erg abrupt, maar helaas wel realiteit. Want hoe goed alles liep, zo snel stond ook alles stil met de komst van het Coronavirus. Zo ook bij Casale il Sogno. Alle vakantieverblijven waren in een normale meimaand nu allemaal bezet geweest, met mensen die uitrusten en genieten van de Italiaanse lentezon.

De onzekere tijd is helaas nog niet voorbij. De huidige Coronamaatregelen gelden tot 1 juni, maar er is nog geen zicht op wanneer de toeristen weer mogen komen. Er is hoop dat het landgoed na 1 juni weer open kan, maar door de annuleringen en omboekingen zijn er voor nu geen inkomsten en gaan de kosten gewoon door.

De Italiaanse overheid gaat vast helpen (eenmalig € 600), maar dat is nog niet binnen. Er zijn daarom een aantal cadeaus bedacht waarmee je (alvast) een stukje Italië in huis haalt en je ook Casale il Sogno steunt. Je vindt ze hieronder.

Haal een stukje Italië in huis

Droom alvast van een welverdiende vakantie. Bij Casale il Sogno, deze prachtige vakantielocatie in Umbrië, gerund door de Nederlandse Wendy en Henry, kun je nu een cadeaubon, puzzel of recepten e-book bestellen. Zo help je hun en kun je vast uitkijken naar fijnere tijden.

1 - Casale il Sogno cadeaubon (Moederdag TIP!)

Bestel nu, steun Casale il Sogno, geniet later. De cadeaubon kan worden besteld voor elk gewenst bedrag en is digitaal lekker snel binnen. Zo kun je er ook zelf een mooi cadeau van maken, bijvoorbeeld met een fles Italiaanse wijn. Geldig t/m 31-12-2025. Nu tijdelijk te bestellen met 10% korting!

Bestel hier >

 

2 - Ravensburger puzzel van Casale il Sogno

Niets is zo leuk als voorpret en een mooie puzzel van de lokatie helpt daar goed bij. Al puzzelend droom je vast weg bij de vakantie die in het verschiet ligt.
• 500 stukjes in kartonnen doos € 45
• 500 stukjes in metalen doos € 50
De prijs inclusief bezorging in Nederland of België. Levertijd 8-10 werkdagen. 

Bestel hier >

3 - Dé Casale il Sogno recepten

Casale il Sogno staat niet alleen bekend om de perfecte lokatie, adembenemende natuur en grenzeloze gastvrijheid. Ook de diners zijn berucht en dit e-book geeft jou een schat aan informatie, namelijk de originele Italiaanse recepten uit Pietralunga en Umbrië. Bestel dit e-book met originele Casale il Sogno-recepten die gebruikt worden bij de diners. Dat is nog eens dikke voorpret!

Bestel hier >

Ben je geïnspireerd?

Droom dan alvast over Pietralunga, een prachtige plek voor jouw eerstvolgende vakantie wellicht: www.casaleilsogno.nl 

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Samen met je kinderen blijven sporten in vakantietijd

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden