Do good app: leen je ogen even uit via de app Be My Eyes

Do good app: leen je ogen even uit via de app Be My Eyes

Je staat in de keuken, klaar om een heerlijke Thaise kokossoep te maken. De pan staat voor je neus, je opent het keukenkastje en daar staan drie blikken met exact dezelfde vorm. Als je blind bent kun je best tot zo ver gekomen zijn. Maar tot dat moment heb je geen flauw idee welk blik de kokosmelk is, laat staan wat de houdbaarheidsdatum is. Een paar jaar geleden was je hierdoor altijd afhankelijk van je ene aardige buurvrouw (als die al bestaat en hoevaak kun je aanbellen op één dag...) of vrienden en familie via Skype. Maar met de app Be My Eyes hoeft dat niet meer. 

Want via deze handige app leen jij je ogen uit aan mensen die blind zijn. Hiermee kun jij je als vrijwilliger inzetten om mensen met een beperking te helpen. Be My Eyes maakt dat heel toegankelijk zonder dat het je veel tijd kost.

Blinde mensen gebruiken de camera van hun smartphone om je iets te laten zien. Jij kijkt mee en beantwoordt vragen. Bijvoorbeeld wat er op het label van een blik staat, wat er op een foto te zien is, welke kleur een kledingstuk heeft enzovoorts.

Zodra iemand om hulp vraagt via de app, krijgen meerdere vrijwilligers een berichtje. De eerste die daarop reageert wordt verbonden met de hulpvrager. Op deze manier hoeft de hulpvrager niet lang te wachten.

Happy technologie

Wat een geweldige manier om een ander eenvoudig te helpen toch?! 'Kleine moeite groot plezier', is hierbij wel een understatement. 

Momenteel staan er bijna 3,5 miljoen vrijwilligers ingeschreven die voor meer dan 180.000 blinden en slechtzienden klaarstaan *faith in humanity restored* Schrijf je jezelf in dan duurt het best even voordat je je eerste hulpvraag krijgt en als je de recensies leest is een vraag per maand momenteel de norm.

Kabener schrijft: "Fijn om zo te kunnen helpen - Al goed ziende persoon is het fijn dat je op deze manier iemand die blind of slechtziend is zo eenvoudig kunt helpen. Het idee is zo simpel maar voor een blind of slechtziend iemand kan het een zeer waardevolle hulplijn zijn. Ik ben blij dat ik hem op mijn telefoon heb staan en op deze manier mijn steentje bij kan dragen aan een sociale maatschappij!"

Vertel, ga je de Be My Eyes app ook installeren?

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Win: The Soos Candle Factory geurkaars

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden