Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
De magie van echte vriendschap

De magie van echte vriendschap

Vriendschap ontstaat vanuit verbinding. Tijdens een online zoektocht naar een omschrijving van verbinding vond ik een formulering van Brené Brown:
Verbinding is de energie die bestaat tussen twee mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.

Deze heldere formulering maakte voor mij de cirkel rond. Kort samengevat ontstaat échte vriendschap dus vanuit échte verbinding.

Concreet betekent dit dat échte vriendschap alleen kan ontstaan als je voelt dat je er écht mag zijn. Dat je volledig jezelf mag zijn en dat de ander je accepteert zoals je bent. Hierdoor voel jij je veilig en alleen dan kun je jezelf volledig openstellen en durf je kwetsbaarheid te tonen.

Dat betekent niet dat je het ook altijd met elkaar eens bent. Juist niet. Echte vriendschap betekent ook dat je lekker eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Dat je alles kunt zeggen wat je voelt en ervaart en dat je ook mag besluiten dat je het eens bent om het oneens te zijn.

Vriendschap is een relatie

Het werkt twee kanten op en is een vorm van wederkerigheid. Vriendschap is geven en nemen. En dat bedoel ik niet enkel in materiële zin. Echte vriendschap is tijd vrij maken als dat nodig is, oprecht geïnteresseerd zijn en écht luisteren, betrouwbaar zijn en elkaar stimuleren om te ontwikkelen en te groeien. 

Echte vriendschap is positieve energie. Je voelt je niet voor niets volledig opgeladen na een fijn gesprek met een goede vriendin. Echte vriendschap is prachtig en onbetaalbaar! 

Neem weer even de tijd

Heb jij tijdens het lezen van deze woorden aan een van jouw beste vriendinnen gedacht en is het alweer veel te lang geleden dat je haar gezien of gesproken hebt Maak meteen even tijd vrij om haar te bellen of op bezoek te gaan en gun jezelf en haar een heerlijke dosis positieve energie!

Maak de verbinding tastbaar

Wil je een extra dosis positiviteit creëren? Vertel haar dan hoe kostbaar jullie vriendschap is. Maak deze boodschap blijvend door deze te verbinden aan een sieraad dat ze dagelijks kan dragen als reminder vol positieve energie. Of bestel twee dezelfde armbandjes om de vriendschap te onderstrepen. Deze vind je bij JSOL.

Steen van de liefde en verbinding

Als laatste wil ik graag nog even deze mooie edelsteen onder de aandacht brengen. Rozenkwarts, de steen van de liefde. Maar niet alleen romantische liefde, ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Deze steen vind je vaak in sieraden terug, maar je kunt 'm ook prima los kopen. Ook een leuk idee misschien?

Over de auteur

Sabrina Plessius
Happlify Crew member Sabrina van JSOL ontwerpt en maakt al haar sieraden zelf. Ze wil hiermee zoveel mogelijk mensen inspireren, motiveren en stimuleren om te observeren en te handelen vanuit liefde/positiviteit.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden