Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
De 'Altijd iets om aan te trekken' challenge van Laura

De 'Altijd iets om aan te trekken' challenge van Laura

Je hebt de term capsule wardrobe vast al wel eens horen vallen. In een magazine of ergens op internet. Elk seizoen komt het wel weer voorbij, want elk seizoen kun je voorzien van een eigen capsule garderobe.

Wat is een capsule wardrobe?

De term capsule wardrobe stamt uit de jaren veertig en is een selectie van essentiële, liefst tijdloze en duurzame, kledingstukken die je eindeloos kunt combineren. Hm... van tijdloos en duurzaam worden we altijd wel blij.

Laura de Jong is iemand die ons daar heel goed mee op weg kan helpen. Zij organiseert met enige regelmaat de 'Altijd iets om aan te trekken' challenge. De meest recente is vandaag 9 september van start gegaan. Wil je meer? Dan kan zij met jou een persoonlijke capsule wardrobe samenstellen. We stelden haar een paar vragen.
Capsule wardrobe samenstellen

Vertel Laura, wie ben je en wat doe je?

Laura de Jong, 37 jaar en ik leef met mijn gezin zo duurzaam mogelijk. Ik kocht in 2010 een jaar lang geen kleding en zelfs in dat jaar droeg ik maar 20% van mijn kledingkast. Voorheen kocht ik best veel en toch was ik nooit tevreden. Toen ik niets kocht, was ik veel creatiever en blijer met wat ik heb. Daarom heb ik sinds 2015 een capsule wardrobe: een kast met 30 tot 35 items, inclusief jassen en schoenen.

Waarom vind jij een capsule wardrobe zo belangrijk?

Om twee redenen. Allereerst voor jezelf. Ik zie veel vrouwen die niet blij zijn met hun kledingkast. Dit komt vaak omdat kleding gekocht wordt vanuit de verkeerde argumenten: je moet ongesteld worden, je hebt een feestje, het is sale of je ziet een leuke trend. We kijken teveel naar het kledingstuk an sich en te weinig naar wat dat kledingstuk voor JOU doet. Resultaat: een steeds vollere kast, een ontevreden gevoel, items die niet bij elkaar passen én elke ochtend niets om aan te trekken. Als je een capsule wardrobe maakt, heb je alleen ruimte voor je beste items, je favorieten. Het dwingt je trouw te zijn aan jezelf en omdat het overzichtelijker is, kun je er meer mee. Je laat alle ballast los, er hangt niets meer wat niet past of waar je niet blij van wordt. Je begint je dag dus veel lekkerder!
Capsule wardrobe samenstellen

Wat zijn jouw 3 tips om een beginnetje te maken met een capsule wardrobe?

  1. Als je nu op vakantie zou gaan, wat neem je dan mee? Voor vakantie lukt het namelijk vaak goed om een mini capsule te maken, waarbij je voor verschillende gelegenheden en weertypes wat hebt en waarbij alles bij elkaar past.
  2. Zet jezelf centraal, kijk goed wat een kledingstuk voor JOU doet en laat je niet verleiden voor trends, de verkoopster of sale. Een foto maken van jezelf kan helpen, ga even lunchen en kijk er dan nog eens naar. Vaak zakt de eerste hebberigheid dan en was je het kledingstuk al weer bijna vergeten.
  3. Weet wat bij jou past. Een kleurenanalyse kan helpen en ook goed kijken naar wat je veel draagt leert je veel over je eigen stijl. In de cursus Capsule Wardrobe duiken we hier verder in, ik help je je beste kleuren ontdekken en een moodboard maken van je eigen stijl.

Wat kunnen we verwachten van jouw toffe ‘Altijd iets om aan te trekken’ challenge?


In 1 week gaan we genoeg items bedenken voor het hele jaar. Een heel pakket aan leuke outfits, waar je steeds op terug kunt vallen, van bruiloft tot hittegold en van sneeuw tot werkoutfit. Ook bespreken we hoe het komt, dat je misschien best veel kleding hebt en toch niets om aan te trekken én wat je daar aan kunt doen.

🔴 Hoe doe je mee?
Ga naar het Instagram account @altijdietsomaatetrekken en de rest volgt vanzelf! Super leuk toch?! Meer weten over Laura en haar inspirerende duurzame leven? Check www.lauraenjames.com

Mariko NaberAuteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden