Ben jij al verbannen naar het Whamhalla?

Ben jij al verbannen naar het Whamhalla?

Het Whamhalla daar zit je als je ‘Last Christmas’ nu minstens één keer hebt gehoord per 1 december en meedoet/bewust bent van Whamageddon. Als Kerst-fan is de kans zo groot als heel de Noordpool dat je daar al samen met ons zit... (en je gewoon weer Last Christmas op repeat kunt zetten).

Whamageddon?!

Whamageddon is een spel dat wordt gespeeld tijdens de kerstperiode waarbij de speler van 1 december tot 24 december middernacht moet proberen niet te luisteren naar ‘Last Christmas’ van Wham!. Als je als speler het populaire kerstlied binnen die periode toch hoort, ben je af en moet je #whamageddon op social media posten (met foto) om aan te geven dat je af bent en niet langer meedoet.

Uitzonderingen op dit spel zijn remixes en cover-versies van het nummer, die mogen wel en tellen niet mee. Hoewel dit niet wordt aangemoedigd op de Whamagaddon website, maar wel geoorloofd is, kan een speler het liedje naar een andere speler sturen of op een andere manier proberen dat de ander te laten verliezen. 

De Whamagaddon regels nog even kort op een rijtje:

  1. geen 'Last Christmas' van Wham! luisteren
  2. het spel begint elk jaar op 1 t/m 24 december middernacht
  3. het alleen het origineel geldt, remixes en cover-versies zijn geoorloofd
  4. je bent af als je het nummer herkent
  5. post #whamageddon op social media als je af bent 

 🙏 Met dank trouwens aan Sylvia die ons wees op dit spel!

Yup, ik ben al lang af #whamageddon 

Hoe begon deze gekte toch?

Één van de eerste versies van Whamageddon verscheen in 2010 op het online internetforum GTPlanet, onder de naam ‘GTPlanet vs. Wham! - Last Christmas’. In 2016 kreeg het spel de huidige naam Whamageddon en werden de regels vastgesteld.

Wij zijn hier al minstens 13 keer af, dit jaar alleen al. Maar ik weet niet of dat telt omdat we nu pas op de hoogte zijn van het spel… Ergens vind ik het ook jammer mee te doen omdat juist deze kersthit het zo ‘Kerst’ maakt. Het mooie van kerstliedjes is dat je ze binnen 30 dagen grijs draait, daarna helemaal uitkotst om ze 11 maanden niet te horen en ze dan weer als nieuw vrolijk maken.

Hoe dan ook, terug naar #whamagaddon En… ben jij al af?

Film tip: Last Christmas

In de bioscoop draait nu 'Last Christmas' de film, helemaal volgepropt met George Michael muziek. Wees wel gewaarschuwd: het is een échte Kerstfilm, dus fout, cliché en flauw. Maar ga je met een stel vriendinnen, wijn, bier en M&M's dan heb je een heel gezellige avond!

WAARSCHUWING: Na het kijken kun je wel meteen #whamagaddon Instagrammen. Ook als je deze trailer kijkt trouwens 🤦‍♀️

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Nog 6 Happy #stayhome opvrolijkers voor jou

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt

*best wel verplichte velden