Aftellen naar de Kerst

Aftellen naar de Kerst

Als klein meisje was ik altijd blij als het weer december was. Niet alleen vanwege Sinterklaas wat bijna zover was maar vanwege de adventskalenders. Vanaf 1 december tot aan kerst elke dag een luikje openmaken en achter het luikje een heerlijk chocolaatje vinden of een klein speeltje. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of er is een adventskalender van zoals eentje met beautyproducten, lego maar ook met wijn en bier. De kalenders zijn dus niet alleen voor kinderen maar een volwassene beleeft er ook veel plezier van. Dat de adventskalenders al generaties meegaan dat blijkt dus wel weer.

Hoe is de adventskalender ontstaan?

Adventskalenders bestaan al sinds de 19e eeuw. Het was een hulpmiddel om toe te leven naar de kerst in de adventsperiode. De naam advent komt van het Latijnse woord 'adventus' wat 'komst' betekent. De advent begint voor het Christendom ieder jaar op de 4e zondag voor Kerstmis waarbij er iedere zondag een kaars wordt aangestoken. Deze kaarsen vormen een onderdeel van een adventskrans. De laatste kaars wordt de laatste zondag voor kerst aangestoken waardoor alle vier de kaarsen op de adventskrans branden.

Ouderwetse adventskalenderKerstcadeautjes ontvingen de kinderen tot de 16e eeuw op 6 december om de verjaardag van Sint-Nicolaas te vieren. In Nederland en België gebeurt dat nog steeds (overigens wel op 5 december) maar in veel landen dus niet meer. Om de periode naar kerst aangenamer te maken werd de adventskalender geïntroduceerd zodat de kinderen elke dag een luikje open mochten maken en een cadeautje kregen, of... alleen een klein plaatje.

Adventskalenders zijn er voor iedereen

Dat het niet alleen leuk is voor kinderen blijkt wel weer, want door de vele keuzes aan adventskalenders staan volwassenen ook elke dag te popelen om een luikje of doosje open te maken. Ik in ieder geval wel. Dit jaar heb ik deze leuke adventskalender van The Body Shop waar overigens drie soorten van zijn van bestsellers in miniformaat tot fullsize producten.

Het thema van dit jaar is gooi perfectie het raam uit en draag die lekker zittende foute kersttrui, kook geen driegangen diner maar hou een pizza avond en geen perfecte kerstboom maar een bonte kerstboom met allerlei kleuren. Wil jij ook zo’n leuke adventskalender? Kijk hier eens bij The Body Shop.

🎄 Zin in tips voor relaxte feestdagen? Kijk hier eens

Over de auteur

Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Maak je eigen happy jungle

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden