Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

9 ideeën voor budgetproof uitjes in de lente

  • 4 min leestijd

Merk je ook al dat de dagen lichter worden? En dat de eerste bloemen weer subtiel hun kopje boven de grond laten zien? Ik word altijd dolgelukkig zodra de eerste tekenen van de lente te zien zijn. Dat betekent voor mij ook: tijd om eropuit te gaan. Heb jij ook zo’n zin in vrolijke voorjaarsuitjes? Maar dan wel het liefst uitjes in de lente waarvoor je niet je portemonnee volledig hoeft leeg te kieperen? Geniet dan van deze 9 lente-uitstapjes die volledig budgetproof zijn.

Lente-uitje 1 - Bezoek een bloesempark

We moeten nog heel even geduld hebben voordat de bloesem weer volop bloeit. Maar dit is wat mij betreft hét uitje in de lente. Er is vast ook bij jou wel een mooie straat of park te ontdekken waar veel bloesembomen bij elkaar staan. Neem je camera mee, desnoods ook je picknickmand en waan je even in een haast sprookjesachtige wereld.

Mijn persoonlijke aanrader? Het bloesempark bij het Amsterdamse Bos. Ik heb nog nergens in Nederland zoveel bloesembomen bij elkaar zien staan als daar.

Bloesempark AmsterdamLente-uitje 2 - Ga klimmen op de klimmuur

Ook in de lente is het helaas niet altijd één en al zonneschijn. Is er een keer een wat druilerige dag? Dan is het vast een leuk idee om naar een klimmuur te gaan. Zelfs ik – geen grote held met spannende sporten! – vind dat fantastisch om te doen. Je leert er buiten je comfortzone gaan en je grenzen oprekken, maar dan een leuke manier. Klimmuren zijn er in heel Nederland, dus ga vooral op zoek naar een klimhal bij jou in de buurt.

Lente-uitje 3 - Probeer geitenyoga

Tussen de rondrennende en mekkerende geiten een poging tot yoga doen? Ik snap heel goed dat dat niet voor iedereen de perfecte weekendbesteding is. Maar mij lijkt het fan-tas-tisch. Niet alleen yoga is gezond, maar lachen ook. Dus dit is vast een perfecte manier om de ochtend te beginnen.

Je kunt geitenyoga doen bij het Amsterdamse Bos of in Kamerik voor iets meer dan twintig euro. Krijg je ook nog een glas geitenmelk bij cadeau.

GeitenyogaLente-uitje 4 - Huur een bootje

Vanaf het water ziet alles er anders uit dan als je over het land loopt. Dus huur eens een bootje ergens bij jou in de buurt en beleef de wereld dobberend op de water. Je kunt vaak kiezen tussen een roeiboot, een kano of een luxere elektrische sloep. Het is maar net hoeveel zin jij hebt om sportief bezig te zijn.

Je kunt natuurlijk ook meedoen aan een rondvaart. Dan hoef je zelf geen boot te besturen, maar geniet je wel van een prachtige omgeving en een leuke waterervaring.

Lente-uitje 5 - Duik de duinen in!

Een wandeling door het duinlandschap is zeker een aanrader. Vooral tijdens het gouden uurtje, als je de zon prachtig ziet opkomen of ondergaan. Zelf ga ik graag naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (Noord-Holland) en de Loonse en Drunense Duinen (Brabant), hoewel ik vind dat niets kan tippen aan de Texelse duinen. Maar eigenlijk heeft elk duingebied wel wat.

Laat ook zeker je fototoestel of Instax-camera niet thuis als je er tijdens zonsondergang of zonsopkomst rondloopt. Het uitzicht is té mooi om niet vast te leggen.

Duinwandeling Scheveningen
Lente-uitje 6 - Ga naar een vlindertuin

Dit is een van mijn favoriete uitjes in de lente. Je betaalt vaak maar een paar euro voor de entree, maar kijkt er je ogen uit. In een vlindertuin vliegen de mooiste vlinders rond, kun je ze van heel dichtbij bewonderen en waan je je even in een soort tropisch walhalla. Maar dan één waar je niet het vliegtuig voor in hoeft te stappen.

Vlindertuinen zijn er door het hele land. Ik vond persoonlijk Vlinders aan de Vliet in Leidschendam bijvoorbeeld erg mooi. Maar ook ver buiten de Randstad zijn de mooiste vlindertuinen te vinden.

Lente-uitje 7 - Bezoek een rommelmarkt

Yes, we kunnen weer op tweedehands jacht! Waar je in de winter zo’n beetje wegwaait als je buiten langs kraampjes struint, is het er in de lente vaak perfect weer voor. Rommelmarkten of tweedehands-kleding-markten zijn dé plek om mooie vondsten op te duikelen die nog niet half Nederland al heeft.

En is het wat te fris om buiten langs kraampjes te lopen? Dan kun je natuurlijk ook je geluk beproeven in een tweedehands winkel in de buurt. Naast de kringloopwinkel (altijd goed!), ben ik zelf gek op Appel & Ei. Daar vind je echte tweedehands pareltjes en kun je ook zelf kleding verkopen die je door je lenteschoonmaak van laatst nog over hebt.

Rommelmarkt afstruinenLente-uitje 8 - Geniet van een fietstocht en picknick

Er gaat bijna niets boven op de fiets de wind door je haren voelen gaan. Vooral als die wind een heerlijk voorjaarsbriesje is. En al helemaal als je ondertussen een goed gevulde picknickmand bij je hebt om straks de honger mee te stillen.

Dus: pak eens de fiets in plaats van de auto of de bus, verken je omgeving op je tweewieler, en geniet naderhand van een welverdiende picknick met zelfgemaakte hapjes. Kost je niet veel meer dan een paar boodschappen, maar is wel een heerlijk uitje in de lente.

💛 Lees ook: Picknicken: de leukste herinnering-maker van de zomer (7 tips)

picknicken 2022
Lente-uitje 9 - Ga vliegeren op het strand

Is dat niet de ultieme activiteit die je direct terugbrengt naar je kindertijd? Dit is dé manier om de stevige voorjaarswind goed te voelen en weer eens onbevangen van de lente te genieten. Een fijn lente-uitje waar je alleen wat wind en een vlieger voor nodig hebt. Heb jij nou nog geen vlieger? Van deze regenboog vlieger heb je uren plezier.

Wat zijn jouw favoriete uitjes in de lente?
 

Vaker Vrolijk

Auteur - Romy Veul
Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken