Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
6 Gekke dingen die je kunt doen in de zomervakantie

6 Gekke dingen die je kunt doen in de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en dit jaar zal hij waarschijnlijk niet zo zijn zoals je hem voor je gezien had. Maar ook al blijf je dit jaar dicht bij huis, er zijn genoeg leuke en gekke dingen die je kunt doen om er toch een top vakantie van te maken!

Gek ding 1 - Laat je verrassen

Ga naar een leuk plaatselijk restaurant en laat je verrassen met wat je op je bord krijgt. Vraag of de chef iets voor je klaar wil maken zonder dat je weet wat het is. Je krijgt dan vast iets voorgeschoteld wat je zelf normaal niet zo snel zou bestellen.  Het is superleuk om op deze manier eens iets nieuws uit te proberen. Je kunt natuurlijk wel aangeven of er iets is wat je echt niet lust, dan kan de chef hier rekening mee houden. En door dicht bij huis wat leuke restaurants af te gaan steun je ook nog eens lokale horecaondernemers, dus hallo karmapunten!

Je kan natuurlijk overdrijven...

Gek ding 2 - Wees een toerist in eigen stad

Bekijk jouw woonplaats eens door de ogen van een toerist. Normaal gesproken loop je gedachteloos langs alle gebouwen en bezienswaardigheden, maar als je bewust gaat kijken naar alles wat er in jouw stad te vinden is dan zal je zien dat je stad veel meer te bieden heeft dan je in eerste instantie dacht! En natuurlijk is het leuk als je, net zoals je op vakantie zou doen, overal foto’s van maakt en hier naderhand een echt vakantiealbum van samen stelt. 

Meppel city, here we come! (zou je nog zo'n oude papieren kaart kunnen krijgen van jouw hometown?)

Gek ding 3 - Trek de natuur in

De tijd dat een boswandeling of een fietstochtje over de Veluwe alleen iets voor je opa en oma was is definitief voorbij. Nederland heeft super veel mooie natuurgebieden waar je van alles kunt ontdekken. Van de prachtige Veluwe tot het uitgestrekte Waddengebied - waar fijne huisjes te huur zijn zoals deze en deze. Maak er een avontuur van en ga op zoek naar de mooiste bloemen, planten en dieren. Hup trek die ANWB-schoenen aan en gaan!

Trek de natuur inZoek naar vlinders in de natuur! (zie ook de Handige helpers onderaan).

Gek ding 4 - Hou een waterballonnen gevecht

Moet ik hier nog meer over zeggen?


Trouble.

Gek ding 5 - Kijk een dag lang alleen maar naar buitenlandse films

De afgelopen periode hebben we veel geluk gehad met het mooie weer. Maar mocht het een dagje niet zulk lekker weer zijn, dan is er ook nog genoeg te doen. Hou bijvoorbeeld een filmdagje en waan je even op een andere plek. Kijk bijvoorbeeld een Franse film zodat je het gevoel krijgt dat je aan de Franse Riviera bent of kijk naar een Italiaanse film onder het genot van lekkere Italiaanse hapjes (Ja alle smaken pizza uitproberen is totaal geoorloofd). Bij Pathé thuis zijn er genoeg Arthouse films metwaar prachtige pareltjes zoals Intouchables.


Wat dacht je van 'good old' Le fabuleux destin d'Amélie Poulain? ❤️

Gek ding 6 - Kampeer in je eigen tuin

Waarom zou je helemaal naar Frankrijk moeten rijden om in een tentje te slapen? Zet gewoon lekker de tent op in je achtertuin en krijg even helemaal het gevoel dat je eruit bent. Vakantie dans la cour! En dan natuurlijk ’s ochtends wel op je slippers met een wc-rol onder je arm naar de sanitaire voorzieningen (aka de badkamer) lopen. Heb je geen tuin? Slaap dan eens in een slaapzak op het balkon. Tijdens een zwoele zomeravond is het heerlijk om onder de sterrenhemel te slapen.

👉 Vind je dit wel wat? In deze blogpost First class tips voor de beste staycation ever deel 2 schreef Vera hier ook over
👉 Meer staycation tips vind je hier in deel 1


Wild en free kun je juist thuis zijn!

Handige helpers

Zin gekregen om je huis lekker schoon en opgeruimd klaar te maken voor een frisse, nieuwe lente? Check deze handige aanraders die je daarbij vast goed gebruiken kunt!

1 - Weekendtas Stripe Rainbow ENGEL.

Of je nu naar Meppel gaat of Parijs, met deze mooie regenboog weekendtas van ENGEL. wordt elk uitje een feest! Handig voor op vakantie of een weekendje weg. De tas is lekker ruim en heeft voorvak met rits aan de buitenkant en een extra vak met naamlabel aan binnenkant.

Verkrijgbaar bij Madame la Poule - €59,95

2 - You've been poisoned kaasplank

Krijg je deze zomer bezoek over de vloer? Maak het dan een memorabel bezoek en die ook wat geks. Met deze leuke bamboe plank bak je een ouderwetse poets! Serveer dan je hapjes op deze plank en wanneer deze op zijn, komt de tekst tevoorschijn. Hilariteit gegarandeerd! Afmetingen: 13,5 cm x 21,5 cm. De tekst wordt er met de hand in gebrand.

Verkrijgbaar bij Gekkiggeit - €10,-

3 - Wie ben ik? Zoekkaart Dagvlinders

Op deze zoekkaart vind je de vlinders die je tegen kan komen. Kinderen zijn vaak geïnteresseerd in vlinders. Extra leuk om op te zoeken wat voor soort vlinder het is en de details te bekijken. Met de handige aanwijs-pijltjes zie je precies welke soort vlinder het is, Zoals de dagpauwoog, atalanta en het kleine koolwitje. Maar ook de grote weerschijnvlinder staat op de kaart, maar die is heel zeldzaam!

Verkrijgbaar bij Boef en Aap - €2,99

Vertel, wat zijn jouw plannen deze zomer? 

Die leuke Go bananas tegels 🍌 van de eerste afbeelding vind je hier.

Over de auteur

Rinske Claus van Gekkiggeit
Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden