5 Slimme tips om meer water te drinken (+ een heel leuke winactie)

5 Slimme tips om meer water te drinken (+ een heel leuke winactie)

Het drinken van frisdrank is natuurlijk heerlijk maar niet heel gezond daarom probeer ik dagelijks twee liter water te drinken. Als ik onderweg ben, vind ik het wat lastiger, want ik wil niet bijdragen aan de plastic soep dus wegwerpflesjes kopen doe ik eigenlijk niet. Je kunt natuurlijk wel een wegwerpflesje hergebruiken maar dat is niet zo hygiënisch en het ziet er natuurlijk niet zo leuk uit als een hippe drinkfles. In de zomermaanden is het helemaal belangrijk om voldoende water te drinken, omdat je ook veel vocht verliest.

Om het makkelijker te maken om meer water te drinken vind je hier een aantal handige tips.

Tip 1 - Neem altijd een fles mee onderweg

Neem altijd een fles mee als je onderweg bent. Zo heb je altijd iets bij de hand en kom je snel aan je dagelijkse waterbehoefte. Mijn keuze is gevallen op de waterfles van Bodhi Tree. Omdat het een fles is van een liter, wat je niet vaak ziet, heb je die twee liter per dag zo gedronken. Ik in ieder geval wel. Ook heeft de fles een leuke afbeelding met de bodhi tree. De tuit op de fles is lekvrij en zit goed afgesloten onder een dop die je kan vergrendelen. Dat is wel zo handig als je onderweg bent, want je wilt natuurlijk niet dat de inhoud van je tas een natte boel wordt. De draaglus is handig zodat je de fles aan je pols kunt dragen maar de drinkfles ligt ook lekker in de hand. Ook is de maataanduiding erg handig zodat je kunt zien hoeveel je al gedronken hebt. 

Tip 2 - Geef je water een smaakje

Voeg fruit toe aan je water zodat je water een lekker smaakje krijgt. Heel veel waterflessen hebben een fruitfilter om bijvoorbeeld een muntsmaak aan je water toe te voegen of je kunt verse aardbeien en frambozen in het filter leggen. Je saaie water is in één keer een fris en hip drankje geworden.

Tip 3 - Weg met de saaie ijsblokjes

Maak van je saaie ijsblokje een vrolijke versie door een vrucht of wat kruiden zoals munt toe te voegen aan het water. In de vriezer et voila je hebt een leuk ijsblokje om toe te voegen aan je drinken. Zo wordt water drinken vrolijker, leuker en je drankje is gelijk lekker koel. 

Tip 4 - Water zit ook in voeding!

Water krijg je niet alleen binnen door het te drinken maar in voedsel zit ook veel water zoals in komkommer of watermeloen. Het is lekker en gezond en dus goed voor je dagelijkse waterbehoefte. Om je een idee te geven:
• Komkommer (96% water)
• IJsbergsla (95% water)
• Bleekselderij (95% water)
• Tomaten (94% water)
• Watermeloen (91% water)

Tip 5 - Daar is vast een app voor

Vind je het moeilijk bij te houden hoeveel je drinkt én heb je moeite met die 2 liter per dag? Gebruik een app om bij te houden wat je dagelijks aan water drinkt. Een handige app om te gebruiken is bijvoorbeeld ‘Water drink reminder'. Deze app herinnert je om meer water te drinken en houdt bij hoeveel je al hebt gedronken.
 Zo kun je je niet meer zo snel vergissen.

Hippe waterflessen

Hippe waterflessen kun je heel makkelijk online vinden en bestellen. De Bodhi Tree waterfles die je hierboven al zag staan, koop je hier. Deze duurzame fles is verkrijgbaar in een liter-maat maar ook in 650 ml. Het goede nieuws is dat we er ook één mogen weggeven.

Hoe maak je kans op de Bodhi Tree waterfles?

Kun jij wel deze mooie Bodhi Tree waterfles wel gebruiken? Waag dan een gokje en doe mee aan deze winactie:
✅ 1 - Volg @happlify op Instagram
✅ 2 - Laat een 💛 achter onder deze Instagram-post. Leuk: laat weten waarom jij deze waterfles wilt winnen of hoe of waar je 'm gaat gebruiken
✅ 3 - Optioneel: tag iemand die ook zo'n leuke waterfles kan gebruiken 💧

 Voorwaarden van de winactie

  • de winactie is van 23 juli t/m 6 augustus 2020
  • iedereen mag meedoen aan de winactie
  • hoe maak je kans? 1 – Volg @happlify | 2 – Laat i.i.g. een 💛 achter in de comment onder deze Happlify-post | 3 - Optioneel*: tag iemand die ook zo'n leuke waterfles kan gebruiken 💧 (*taggen heeft geen effect op je win kans)
  • na 6 augustus 2020 loten we de winnaar en maken we deze bekend. Houd hiervoor Instagram in de gaten
  • met de winnaar zelf wordt persoonlijk ook contact opgenomen
  • de winnaar heeft dan 24 uur om haar of zijn prijs te claimen
  • de prijs: de prijs is 1 Bodhi Tree waterfles 1L t.w.v. €16,95, niet inwisselbaar
  • reacties zijn openbaar en door iedereen te lezen en in te zien
  • deze promotie wordt niet gesponsord, onderschreven, georganiseerd of geassocieerd met Instagram en/of andere sociale media welke zijn gebruikt bij deze winactie

Over de auteur

Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Stond daar nog meer? Win: The Soos Candle Factory geurkaars

Reacties

Willem de Wal - september 11, 2020

Graag doe ik mee aan deze leuke winactie, ik zou de fles gebruiken tijdens lange fietstochten en in de trein onderweg naar familie en vrienden.

Patrick Mertens - september 11, 2020

Spijtig enkel op Instagram!!!

Annemie Cornelis - september 11, 2020

Spijtig weer niet op facebook!!!!

Marsha - september 11, 2020

Ik vinf dit zo’n leuke website fijne tips… keep up the good work!! 💛

Laat iets vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt.

*best wel verplichte velden