Doorgaan naar inhoud
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
🍳 The gift that keeps giving: het geluksboek Happlify your life (€20) 👉 KLIK HIER
3 tips voor instant happiness

3 tips voor instant happiness

Ken je die dagen waarop je wakker wordt en je het liefst meteen de dekens over je hoofd wilt trekken? Daar kun je dan natuurlijk aan toegeven en er lekker in zwelgen, maar daar knap je sowieso niet van op. Dus sta op en probeer er toch wat van te maken. En met deze drie kleine tips gaat dat je zeker lukken!

3 tips voor instant happiness

  1. Houd een 5 minute dance party
  2. Maak een wandeling
  3. Maak een lijstje met alle dingen waar je dankbaar voor bent

Tip 1 - Houd een 5 minute dance party

Als je je down voelt, dan is er niets lekkerder dan alles er even uit dansen. Schuif wat meubels opzij, zet je favoriete muziek aan en swing erop los. Misschien voel je je een beetje opgelaten om als een dolle door de huiskamer te dansen, maar je zal zien dat je er enorm van opknapt. Keihard meezingen mag natuurlijk ook.

En een extra tip: je kunt op Spotify een playlist maken met liedjes waarvan je zeker weet dat je er altijd blij van wordt, dan hoef je alleen maar op een knopje te drukken voor wat instant vrolijkheid! Wat dacht je trouwens van de Happlify playlist?!

Tip 2 - Maak een wandeling

Dit klinkt een beetje als je oma die zegt dat je toch echt even in beweging moet komen en een frisse neus moet gaan halen, maar weet je oma’s hebben gewoon altijd gelijk! Na een (kleine) wandeling voel je je vaak al een heel stuk beter. Zeker nu we veel thuis werken komen we niet altijd genoeg buiten en is het heel verleidelijk om de hele dag in je pyjamabroek achter de computer te blijven hangen. Dus hoppa kom in de benen en ga er lekker op uit. Je hoeft echt niet meteen een hele marathon te wandelen, een klein rondje tijdens bijvoorbeeld je lunchpauze doet al wonderen. Probeer ook echt even alle moderne prikkels te vermijden en zet je telefoon uit. Luister bewust naar de vogels die je hoort zingen en kijk naar alles wat je tegen komt. Je voelt je er niet alleen blijer door, je wordt er ook nog eens creatiever van. Zo kun je er de rest van je werkdag weer helemaal tegen!
Ga wandelen

Tip 3 - Maak een lijstje met alle dingen waar je dankbaar voor bent

Als Oprah dit al jaren doet, moet het wel een goed idee zijn toch?!

Onderzoek heeft aangetoond dat elke dag een aantal dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent je geluksgevoel helpt te vergroten. Als je dit minimaal een week lang doet, dan houdt dit geluksgevoel zelfs wel een half jaar stand! Door te kijken waar je dankbaar voor bent voel je je namelijk tevredener over je leven en kun je je ook nog eens meer inleven in andere personen. Reden genoeg dus om hier een standaard ritueel van te maken. Koop een mooi notitieboekje en begin met schrijven. En ja, als je een keer intens dankbaar bent voor een zak chips, dan mag je dat er natuurlijk gerust in schrijven. 

Dit gouden Paper Time notitieboek €19,75 leent zich perfect voor een dankbaarheids notebook!

Nog meer instant happiness

Zin gekregen om je huis lekker schoon en opgeruimd klaar te maken voor een frisse, nieuwe lente? Check deze handige aanraders die je daarbij vast goed gebruiken kunt!

1 - De tegelwijsheden van Gekkiggeit

Gekkiggeit tegel

Met Gekkiggeit tegeltjes aan de wand kun je laten zien wie je bent, waar je voor staat en jezelf (of een ander natuurlijk) wat vrolijkheid geven. Elk tegeltje wordt door Rinske met de hand beschreven, dus je krijgt altijd een uniek item thuisgestuurd! Deze tegel is voor iedereen die zich vrij en en fijn in haar (of zijn) eigen lijf wil voelen. Een lekkere knipoog naar alle fitgirls. Jij ook nog een donut?! Verkrijgbaar bij Gekkiggeit - €16,95

1 - Bloomposy brievenbus droogbloemen

Van dit vaasje word je toch meteen vrolijk? Het goede nieuws is dat het ook nog eens door de brievenbus past en je er veel mensen makkelijk mee blij kunt maken! BloomPost heeft de allermooiste droogbloemen geselecteerd en in een stijlvol brievenbuscadeau verpakt. De BloomPosy Pastel is een variant op de originele BloomPosy, maar met verschillende pasteltinten. Droom weg bij dit elegante en duurzame boeket. Verkrijgbaar bij BloomPost - €13,95

2 - Boho candy colores de oro armband

Happy things!Van een kleurexplosie word je vast ook heel blij. Deze armband zorgt voor een hele vrolijke kers op de taart van je zomer outfitje. Zomerkleuren, vrolijke armbanden met die hippe schijfkralen gecombineerd met vergulde hematiet en/of kunststof kralen. Super leuk om te combineren. Kunststof (8 mm) en vergulde hematiet bedels geregen op elastiek. Verkrijgbaar bij Hannehaves - €14,95

Vertel, wat zijn jouw tips? 

Dit waren ze, 3 tips voor instant happiness. Ik ben benieuwd, wat doe jij als je je down voelt om jezelf op te peppen? Deel je tips hieronder. 

Over de auteur

Rinske Claus van Gekkiggeit
Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza.

 

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

Happy thoughts

Vorige Mijn boek voor jou: Happlify your life

Laat hier wat vrolijks achter

Reacties worden eerst eventjes gecheckt :-)

* Verplichte velden